ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικά κέντρα: Το click away γίνεται με drive through – Πώς θα ψωνίζετεΟ αιφνιδιασμός της κυβέρνησης, που επέτρεψε τελικά σε καταστήματα που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων να λειτουργήσουν με click away, έπιασε εξ απήνης τους υπεύθυνους των καταστημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σπανού στο Open TV κάποια εμπορικά κέντρα έχουν ήδη βρει τον τρόπο για να γίνεται ασφαλώς η είσοδος των καταναλωτών στους χώρους τους για την παραλαβή των παραγγελιών τους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πώς θα γίνει αυτό; Μετατρέποντας το click away σε drive through. Οι πελάτες θα εισέρχονται στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, κατόπιν ραντεβού κι ένας υπάλληλος θα παραλαμβάνει τον κωδικό της παραγγελίας του από το εκάστοτε κατάστημα. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα παραδίδει το πακέτο στον πελάτη, ο οποίος θα προσέρχεται στον εξωτερικό χώρο με το αυτοκινητό του και θα περιμένει με τη… μηχανή αναμμένη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ετσι από αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου θα μπορέσουν να σηκώσουν ρολά τα εμπορικά κέντρα που θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το πλάνο.

swell adv 2021

Πώς λειτουργεί το click away

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η μέθοδος αγορών μέσω του click away άρχισε χθες Κυριακή με τη διαδικασία η οποία θα ισχύει μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Ρολά σήκωσαν χθες και τα σούπερ μάρκετ, τα οποία απαγορεύεται να πωλούν παιχνίδια παρά μόνο με τη μέθοδο του click away.

Η παραλαβή γίνεται από την είσοδο του καταστήματος, δηλαδή ο πελάτης δεν εισέρχεται στο κατάστημα και η πληρωμή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και με POS. Μεταξύ των πελατών πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, ενώ στην ουρά μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα.

Η παραλαβή από τα καταστήματα δεν επιτρέπεται στην περίπτωση καταστημάτων που βρίσκονται μέσα σε κλειστά εμπορικά κέντρα ή που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος».

Για τη μετακίνηση παραλαβής με click away

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, για παραλαβή παραγγελίας επιτρέπεται η μετακίνηση εντός της ίδιας περιφέρειας. Επιπλέον, το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων επεκτείνεται έως τις 21:00 αντί 20:30. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00. Τέλος, τα καταστήματα τροφίμων έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν τις Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.


Σχετικά άρθρα

Back to top button