ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο: Τα ελληνικά υποβρύχια έλαβαν θέσεις και περιμένουν

Από την πρώτη στιγμή της έντασης με την Τουρκία τα ελληνικά υποβρύχια έχουν λάβει καίριες θέσεις.

Σε κατάσταση ετοιμότητας, τηρώντας στάση αναμονής είναι ο ελληνικός στόλος που έχει ενεργοποιηθεί μετά την απόφαση της Τουρκίας να εκδόσει νέα NAVTEX, χθες βράδυ, για εκτόξευση πυραύλων ανοιχτά του Καστελόριζου.

caffeine adv2020b

Από την πρώτη στιγμή που είχε γνωστοποιηθεί η πρώτη, για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών και συνδυάστηκε με την έξοδο περίπου 17 πλοίων από την βάση Ακσάζ, στο ελληνικό πεντάγωνο σήμανε συναγερμός και αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση.

Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα πλοία της χώρας μας βγήκαν στην θάλασσα και έλαβαν θέσεις στην περιοχή σε καίριες θέσεις, έχοντας μάλιστα και την απαραίτητη υποστήριξη.

neratzoulis neo

Αυτή όπως έγινε γνωστό, έρχεται από τα αντίστοιχα υποβρύχια που βρίσκονται στην περιοχή και φτάνουν τον αριθμό των 8 συνολικά, τα οποία έχουν πάρει αμέσως στρατηγικές θέσεις.

Τα υποβρύχια της Τουρκίας

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε πως ανάλογη κινητικότητα έχει υπάρξει και από την άλλη πλευρά, η οποία δεν είναι τωρινή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών, πριν από περίπου δύο εβδομάδες περίπου δέκα υποβρύχια της Τουρκίας εντοπίστηκαν να έχουν κοινή και ταυτόχρονη πορεία προς την Ρόδο.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς σήμανε συναγερμό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κλιμάκωση στην ένταση.

Πηγή
gazzetta.gr

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button