ΕΛΛΑΔΑ

Ελλείψεις αίματος στη χώρα – Ποια είναι η κατάσταση στην ΚρήτηΟι τραγικές ελλείψεις αίματος οδηγούν μεταγγιζόμενους ασθενείς στην αγορά του πολύτιμου για την ίδια τους τη ζωή δώρο!

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναγκάζονται να πληρώνουν προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να αιμοδοτήσουν….

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την ίδια ώρα στη Kρήτη οι εθελοντικές αιμοδοσίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε μια προσπάθεια κανείς ασθενής – χρόνιος ή έκτακτος – να μη μείνει χωρίς αίμα.

Ο φόβος της πιθανής νόσησης κρατά μακριά τους αιμοδότες των περιοχών που το ιικό φορτίο είναι υψηλό με αποτέλεσμα τακτικοί και έκτακτοι μεταγγιζόμενοι να έρχονται αντιμέτωποι με κίνδυνο για την υγεία τους.

swell adv 2021

Στη Κρήτη η κατάσταση φαίνεται πως είναι καλύτερη. Τα λίγα κρούσματα που καταγράφονται στο νησί, οι σταθμοί αιμοδοσίας που έχουν δημιουργηθεί μακριά από τα νοσοκομεία αλλά και η άοκνη προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων έχουν κρατήσει τα αποθέματα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο μεταξύ οι εθελοντικές αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη είναι μια καλή ευκαιρία για να ενημερωθεί κανείς όχι μόνο για τη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών αλλά και Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία πάντα με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.


Σχετικά άρθρα

Back to top button