ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Που είναι τα υδροπλάνα;

Τέτοια εποχή -σύμφωνα με τις Κυβερνητικές δηλώσεις- θα ξεκινούσαν οι πτήσεις με υδροπλάνα. Τι συνέβη όμως και δε θα τα δούμε ούτε φέτος;

Πέρσι τον Αύγουστο, μετά και τις εκλογές, οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, ήταν ξεκάθαρες: Το Καλοκαίρι του 2020 θα πετάνε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα.

Το νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε όπως το ζητούσε η αγορά, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να καμφθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα αδειοδοτημένα και έτοιμα να λειτουργήσουν είναι τρία υδατοδρόμια σε Παξούς, Κέρκυρα και Πάτρα, ενώ υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχωρά η αδειοδότηση των 20 υδατοδρομίων της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

caffeine adv2020b

Ωστόσο και φέτος δεν αναμένεται να δούμε τα υδροπλάνα στις Ελληνικές θάλασσες και στον αέρα αφού η πανδημία «φρέναρε» τους επενδυτές. Η αναμενόμενη μειωμένη τουριστική κίνηση για φέτος ώθησε τους ενδιαφερόμενους  σε επενδυτική… σιγή, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Twitter.

neratzoulis neo

«Είμαστε έτοιμοι αλλά οι επενδυτές τα πήγαν πίσω. Θεωρούν ότι η φετινή κίνηση θα είναι χαμηλή» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

200607212609 adonis ydroplana twiter

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button