ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελέγχονται όσοι δήλωσαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ δημόσιες εκτάσεις ως ιδιωτικές

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στο μικροσκόπιο του ΥπΑΑΤ φαίνεται ότι μπαίνουν όσοι παρανόμως δήλωσαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ δημόσιες εκτάσεις ως ιδιωτικές, προκειμένου να τους χορηγηθούν αγροτικές ενισχύσεις εις βάρος των συνεπών παραγωγών και κτηνοτρόφων.

Ο έλεγχος αυτός θα εντατικοποιηθεί και προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας να καταθέσουν άμεσα τα συγκεντρωτικά ψηφιακά γεωχωρικά δεδομένα μορφής για τις δημόσιες εκτάσεις που τελούν υπό τη διαχείρισή τους, τις παραχωρημένες εκτάσεις καθώς και τυχόν άλλες εκτάσεις που δεν εμπίπτουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η προθεσμία που δίνεται στους περιφερειάρχες της χώρας για να παραδώσουν τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι το αργότερο ως τις 20 Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί κρίνεται επιτακτική η συνδρομή τους για την απλούστευση των διαδικασιών διενέργειας των διασταυρωτικών ελέγχων που είναι αναγκαίοι για να περιβληθεί με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη η διαδικασία χορήγησης των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στον τομέα των αγροτικών ενισχύσεων είναι βασική πολιτική προτεραιότητα του ΥπΑΑΤ. Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η ενσωμάτωση των γεοχωρικών δεδομένων των Περιφερειών στο υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Άμεσα, με μηχανογραφικό τρόπο, θα διασταυρώσουμε ποιοι παρανόμως δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για ιδιωτικές, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συνεπών παραγωγών. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Περιφερειάρχες θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button