ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Ξανά στους δρόμους η Ομάδα Σίγμα με τα γρήγορα αυτοκίνητα;

Το ειδικό σώμα Σίγμα δημιουργήθηκε το 1995 με κύριο στόχο την παρέμβαση σε περιστατικά με καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων αλλά και την επέμβαση στις αυτοσχέδιες κόντρες που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Για το λόγο αυτό η ομάδα Σίγμα εφοδιάστηκε με μερικά από τα κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων της εποχής. Μιλάμε για τη δεκαετία του ’90 οπότε καταλαβαίνετε πως αυτοκίνητα όπως οι BMW E30 M3, BMW E34 M5, Audi RS2, Mercedes-Benz 190E 2.3-16, Ford Sierra Cosworth, Lancia Delta HF Integrale, Alfa Romeo 155 Q4 και 164 Turbo καθώς και οι Porsche 911 Targa και Turbo αλλά και πολλά ακόμα, ήταν αναμφίβολα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έβρισκες στο δρόμο. Τα αυτοκίνητα έφεραν όλον το απαραίτητο εξοπλισμό που υπάρχει σε ένα περιπολικό ενώ είχαν και την ειδική σήμανση της ομάδας Σίγμα.

caffeine adv2020b

Αν και αρκετά από τα αυτοκίνητα ήταν αγορασμένα καινούργια πολλά ακόμα προέρχονταν από κατασχέσεις παράνομων δραστηριοτήτων. Οι οδηγοί της ομάδας Σίγμα λάμβαναν ειδική εκπαίδευση οδήγησης και καταδίωξης σε υψηλές ταχύτητες. Όμως όπως γνωρίζουμε η ταχύτητα αφήνει λίγα περιθώρια αντίδρασης και φυσικά δεν κάνει διακρίσεις οπότε δεν έλειψαν και τα ατυχήματα όπως αυτό της Porsche 911 Turbo που την έθεσε και εκτός υπηρεσίας.

Δυστυχώς τα υψηλά λειτουργικά κόστη της ομάδας Σίγμα ήταν και ο βασικός λόγος που το ειδικό σώμα διαλύθηκε κοντά στις αρχές του 2000, περίοδο κατά τη οποία αρκετά από τα αυτοκίνητα της ομάδας είχαν πλέον πολύ σοβαρές ανάγκες συντήρησης. Πάντως σύμφωνα με αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η ιδέα για μια νέα ειδική ομάδα στα πρότυπα της Σίγμα υπάρχει ακόμα και φυσικά όλοι θα θέλαμε να δούμε ποια σημερινά αυτοκίνητα θα επιλέγονταν για να υποστηρίξουν το έργο της. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για επανασύσταση της ομάδας με νέα δομή. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, τα στελέχη της Αστυνομίας ίσως χρησιμοποιήσουν ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα που προέρχονται από κατασχέσεις με στόχο τον περιορισμό των εξόδων για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button