ΕΛΛΑΔΑ

Γενικό lockdown για μία εβδομάδα σε όλη τη χώρα

Σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και οι εκκλησίες.

Αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα στις έκτακτη ενημέρωσή  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται.

caffeine adv 2021

Περίπου 2.500 ασθενείς πέρασαν τις γιορτές σε κλίνες Covid-19.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά.

neratzoulis neo

Από αύριο Κυριακή μέχρι την Δευτέρα 11/1 καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και κλέινουν ξανά οι εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης στο cna.gr: Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει από αύριο το ωράριο – Τι θα ισχύει με τα SMS

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου, στη «βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση».

Διαβάστε επίσης στο cna.gr: Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Προανήγγειλε δε, πως στις 11 Ιανουαρίου θα χτυπήσουν και πάλι τα κουδούνια στα σχολεία όλης της χώρας.

«Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους» είπε ο κ. Πέτσας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες μαζί.

«Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί! Καλή Χρονιά!» είπε κλείνοντας ο κ. Πέτσας.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button