ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής και ανευθυνότητας με ουρές στα διόδια


Τελευταία ενημέρωση:

Παρά τα έκτακτα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση και τις αυστηρές οδηγίες των ειδικών να μείνουμε σπίτι με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού, πολλοί είναι οι πολίτες που αγνοούν τις συστάσεις και φεύγουν για την επαρχία.Απογοητευτική ήταν η σημερινή εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, καθώς πολλοί ήταν οι Έλληνες που δεν συμμορφώθηκαν με τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας και αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα.

Όπως καταγράφτηκε χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, η έξοδος ήταν τόσο μεγάλη που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας στην Ολυμπία Οδό, το μεσημέρι Παρασκευής.

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει ήδη εννιά νεκρούς και 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και την ώρα που οι ειδικοί να απευθύνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων ως μέτρο κατά της διασποράς του ιού στη χώρα μας, χιλιάδες συμπολίτες μας δεν φαίνεται να συγκινούνται, όπως δείχνουν και οι εικόνες.

Οι πολίτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν προς την επαρχία πάρα τις αλλεπάλληλες συστάσεις της κυβέρνησης, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο τους ίδιους, τις οικογένειες τους αλλά και όλους τους συμπολίτες τους σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν.

Στην ίδια γραμμή προειδοποιήσεων εντάχθηκε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε παράκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν σε επαρχία και στα νησιά.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close