ΕΛΛΑΔΑ

Εάν δεν «τρέξουν» οι εμβολιασμοί το 4ο κύμα είναι προ των πυλών

Το 70% έθεσε ως ορόσημο για να αποφύγει η Ελλάδα το τέταρτο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Είτε η χώρα φτάνει το 70% στον εμβολιασμό για να χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας είτε από το χειμώνα βρίσκεται πιο κοντά στο 4ο κύμα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο ίδιος προειδοποίησε μάλιστα πως «αν δεν πιάσουμε ένα ισχυρό ποσοστό ανοσίας είναι πιθανό στους κλειστούς χώρους να επιτρέπονται μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σχετικά με το τείχος ανοσίας εξήγησε ότι «εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους».

Καλή στιγμή για να βγάλουμε τις μάσκες το τέλος Ιουλίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ακόμα «τέλος Ιουλίου θα έχουν αδειάσει τα νοσοκομεία από διασωληνωμένους και τα κρούσματα θα έχουν πέσει, επομένως, μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, θα είναι μια καλή στιγμή για να βγάλουμε τις μάσκες».

Πάνω από 2 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι

Τους 2.253.347 φτάνουν πλέον οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια στον κορονοϊό.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Σύμφωνα μάλιστα με τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τα τέλη Αυγούστου όταν η χώρα θα έχει προμηθευτεί και άλλα εμβόλια, τα ραντεβού είτε θα κλείνονται μέσα σε 2-3 μέρες, είτε όπως σε πολλές χώρες, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν εμβόλια ακόμα και χωρίς ραντεβού, μπαίνοντας απλά σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.

Ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10 που νοσηλεύονται

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ και αφορούν το διάστημα μεταξύ 12 Απριλίου και 2 Μαΐου το 88% με 90% των εισαγωγών με κορονοϊό στα νοσοκομεία ήταν ανεμβολίαστοι πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι.

Περίπου 8% με 9% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση και μόλις 2% με 3% των νοσηλευομένων, είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button