ΕΛΛΑΔΑ

Ε. Αποστολάκης προς Τουρκία: Είναι καιρός να σοβαρευτείτεΣύμφωνα με ότι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ πως το Αιγαίο και η Κύπρος «ανήκουν» στην Τουρκία.

«Να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε και να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό»

«Παρόλο που είμαστε σε περίοδο που αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν με κάτι καινούριο, με πράγματα που δεν βασίζονται στη λογική», σχολίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κύριος Αποστολάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Η αρχή της Ελλάδος είναι ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Όταν οι αρχές αυτές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε. Θεωρώ ότι δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε. Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό».

Ο Χουλουσί Ακάρ είχε προβεί νωρίτερα σε πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες! Η Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας μάλιστα έγιναν ενώ βρισκόταν στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και λίγες ώρες αφότου είχε δηλώσει πως η Τουρκία έχει δικαιώματα, αφού έχει «τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό»!

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close