ΕΛΛΑΔΑ

Δύο δωρεάν rapid test το μήνα για εργαζόμενους – Μέσω ΕΡΓΑΝΗ η αίτηση

Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό

Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» οι εργοδότες θα δηλώνουν το συνολικό αριθμό των εργαζομένων, οι οποίοι θα δύνανται να πραγματοποιούν δύο φορές το μήνα το rapid test για τη νόσο Covid-19, δωρεάν.

«Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό», γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την εισήγησή του στη Βουλή.

brands heaven2021

Ειδικότερα, εντός του πλαισίου των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που θέσπισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το τρίτο κύμα της επιδημιολογικής κρίσης σταχυολογούνται τα παρακάτω:

Παράταση έως το τέλος του χρόνου για τις ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν στην περίοδο της πρώτης καραντίνας
Επέρχεται ρύθμιση για την αποπληρωμή οφειλών με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022.
Τι επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ, για παράταση μέχρι το Φεβρουάριο των οφειλών του Ιανουαρίου, με τους ίδιους πληττόμενους κλάδους, καθώς και η ενεργοποίηση της ειδικής πλατφόρμας στο ΕΡΓΑΝΗ για τα δύο δωρεάν τεστ το μήνα που θα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων.

neratzoulis neo

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ΣΕΠ, με την πρόσληψη 121 επιπλέον στελεχών.
Σχετικά άρθρα

Back to top button