ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά ύψους 97.000 ευρώ στο ΕΣΥ από την Εκκλησία της Ελλάδος

Η δωρεά προορίζεται για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 97.000 ευρώ στο ΕΣΥ προέβη η Εκκλησία της Ελλάδας.

Τη δωρεά παρέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, στη διάρκεια συνάντησής τους στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

caffeine adv2020b

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας παρέλαβε 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, συνολικού ύψους 97.000 ευρώ. Η δωρεά προορίζεται για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και για ειδική πτέρυγα αυτού.

Κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον υπουργό, όλη την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τον αγώνα τους. «Σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε τόσο έγκαιρα, ώστε να έχουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Σήμερα, σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι που ευχόμαστε να είναι χρήσιμο στα χέρια των ειδικών, των γιατρών, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του έργου τους. Το κάνουμε με πολλή χαρά και συγκίνηση. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό και δείχνει ότι είμαστε πλάι σας, σας σκεπτόμαστε και θέλουμε τη συνεργασία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

neratzoulis neo

Υπενθύμισε μάλιστα πως ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος με αυτόν της Υγείας και ανέφερε ενδεικτικά πώς πολλά Νοσοκομεία έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας όπως ο Ευαγγελισμός, το Αιγινήτειο, το Αρεταίειο, το Ιπποκράτειο, το Σωτηρία, το Γ. Γεννηματάς, τα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το Λαϊκό, το Ασκληπιείο και το ΠΙΚΠΑ.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Αποδεικνύετε μέσα στην κρίση, για μία ακόμα φορά, ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που άλλες χώρες κραταιές, οικονομικά εύρωστες και με πολύ ισχυρά συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά, κάτι που στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, εμείς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε. Πονάμε για όσους χάθηκαν, αλλά σώθηκαν χιλιάδες ζωές και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ.. Όλοι μαζί, η Πολιτεία, ο λαός και, βεβαίως, η Εκκλησία, δώσαμε μία μάχη, κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως εκτιμάται ξανά, έτσι όπως πρέπει, η αξία της ανθρώπινης ζωής».

Back to top button