ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος πήγε σε μη δικαιούχους!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητά την παρέμβαση του Υπουργείο Υγείας προκειμένου να μοιραστεί η χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε αυτούς που το δικαιούνται.

Πρόσφατα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε 7,5 εκατομμυρία ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η δωρεά κυρώθηκε με Νόμο και απευθύνεται προς το Νοσηλευτικό, Ιατρικό και το Προσωπικό καθαριότητας των τμημάτων ΜΕΘ, ΜΑΦ και των τμημάτων που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι λίστες δικαιούχων συστήθηκαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων με προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Ωστόσο,  η Ομοσπονδία εκφράζει την αντίθεση της όσον αφορά την εξαίρεση από τη λίστα «μαχητών της πρώτης γραμμής όπως Τραυματιοφορείς, Παραϊατρικό, Νοσηλευτές, γιατροί στα ΤΕΠ, το προσωπικό τμημάτων υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού».

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι στις λίστες των δικαιούχων βρίσκονται άτομα μη δικαιούχοι, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων.

neratzoulis neo

«Νοσοκομεία αναφοράς έχουν στις λίστες των δικαιούχων λιγότερα άτομα από Νοσοκομεία μικρότερα που δεν ήταν καν αναφοράς» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΟΕΔΗΝ διευκρινίζει ότι οι καταγγελίες της δεν έχουν καμία σχέση με το «Ίδρυμα Νιάρχου που πρόσφερε πολλά για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος».

Οι καταγγελίες της σχετίζονται με τους δικαιούχους που έλαβαν χρήματα της δωρεάς ενώ δεν το δικαιούνταν την ώρα που αυτοί που το άξιζαν δεν επιβραβεύτηκαν για τη μάχη που έδωσαν.

Ζητά παρέμβαση από τον Υπουργό Υγείας

Γι΄αυτο καταλήγει στην ανακοίνωση της να ζητά από τον Υπουργό Υγείας «να παρέμβει στο Ίδρυμα ή να συμπληρωθεί η δωρεά με χρήματα από το Κράτος προκειμένου να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με την περίθαλψη περιστατικών υπόπτων και κρουσμάτων κορωνοϊού. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα δίδονται τα χρήματα και στα Νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός. Έστω και τώρα από τον Υπουργό Υγείας ζητάμε ίση μεταχείριση και διεύρυνση των αριθμών των δικαιούχων».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button