ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Stern: Το 52% των Γερμανών πολιτών είναι υπέρ του GrexitΤο 53% των Γερμανών πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν σωστή η διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της συνέχισής της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern.

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 45% των ερωτηθένων, ενώ το 47% την απορρίπτει.

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται το 52% των Γερμανών, έναντι του 42% αυτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Υπέρ του Grexit τάσσονται κατά 75% οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Δημοσκόπηση FAZ τον Μάρτιο του 2016: Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν πια Grexit
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι μόνο το 33% των Γερμανών πολιτών ήταν υπέρ του Grexit. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσκόπηση που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2016 η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) προέκυπταν τα εξής:

Όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας η πλειοψηφία των Γερμανών τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε ποσοστό 59%, ενώ σήμερα μόνο το 33% τάσσεται υπέρ της εξόδου της.

Η δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε και την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της το βρετανικό Ινστιτούτο YouGov τον Μάρτιο του 2016, το 49% των Γερμανών τάσσονταν πλέον σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μόνο το 33% υπέρ της εξόδου της.

Παρατίθεται δε και συγκριτικός πίνακας των περυσινών δημοσκοπήσεών της, σύμφωνα με τις οποίες τον Μάρτιο του 2015 τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου πακέτου βοήθειας, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41%.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close