ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργούνται πολίτες δύο κατηγοριών;

Το ενδεχόμενο ανοίγματος περισσοτέρων δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα, αλλά μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση. Καθώς, η εμβολιαστική διαδικασία στην χώρα μας φαίνεται να ανεβάζει στροφές, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ένα τέτοιο μέτρο ενδεχομένως θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι συμπολιτών μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Άλλωστε το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού και της καλοκαιρινής περιόδου, είναι ότι η Ελλάδα έχει αφήσει για τα καλά πίσω της το lockdown και τους πολλούς υγειονομικούς περιορισμούς και πώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Στόχος η αναζωογόνηση της οικονομίας και της αγοράς.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η αρχή λοιπόν φαίνεται πως θα γίνει με τα γυμναστήρια. Όπως έκανε ήδη γνωστό από χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο συγκεκριμένος κλάδος, ο οποίος είναι αυτός που ίσως έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλον από την πανδημία, εκτός της οικονομικής στήριξης που θα λάβει το επόμενο διάστημα, αναμένεται και να επανεκκινήσει την δραστηριότητά του εντός του μήνα.

Ο Α. Γεωργιάδης έθεσε ως πιθανή ημερομηνία την 17η Μαΐου. Ο σχεδιασμός για τα γυμναστήρια πάντως, αποτελεί «οδηγό» και για περισσότερες δραστηριότητες. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα οι επιστήμονες αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης δραστηριοτήτων όπως δεξιώσεις, συναυλίες, ακόμα και λειτουργία της διασκέδασης σε εσωτερικούς χώρους, οι οποίες θα ανοίξουν μόνο για όσους έχουν είτε πλήρως εμβολιαστεί είτε έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου από την οποία έχει μεσολαβήσει διάστημα περισσότερο των δύο εβδομάδων προκειμένου να έχει αναπτύξει ο οργανισμός τα απαραίτητα επίπεδα ανοσίας.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνοι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς εμμέσως δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων και καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάτι που συνταγματικά δεν μπορεί να γίνει… Το σίγουρο είναι πως μέσα στην εβδομάδα θα παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button