ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργείται νέος φορέας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους, θα έχει δημιουργηθεί ένας νέος φορέας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, ο οποίος θα αφορά τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και θα ενεργεί διαδραστικά, με στόχο την άμεση επέμβαση των αρμόδιων μηχανισμών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με το νέο φορέα, για πρώτη φορά, θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες από επιχειρηματίες και πολίτες και άμεσα θα πραγματοποιείται έλεγχος στο σημείο αναφοράς. «Στόχος είναι οι ελεγκτές του υπουργείου ή των περιφερειών να μπορούν να δρουν άμεσα και αυτόνομα» πρόσθεσε ο κ. Σταμπουλίδης.

brands heaven2021

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα και ήδη φαίνεται ότι η πυκνότητα και η συστηματικότητά τους λειτουργεί αποτελεσματικά στην προσπάθεια πάταξης του φαινομένου.

Επιπλέον, ο κ. Σταμπουλίδης υπενθύμισε ότι ήδη, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, όλα τα κλιμάκια που συμμετέχουν στους ελέγχους θα μπορούν πλέον να κατάσχουν και όχι να δεσμεύουν προϊόντα ενώ επιπροσθέτως, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς όπως είναι οι δήμοι, οι περιφέρειες και το κεντρικό κράτος, όταν δεν διαθέτουν τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να παρεμβαίνουν σε θέματα ελέγχου και με ιδιωτικά σχήματα.

neratzoulis neo

Όπως σημειώνει ο κ. Σταμπουλίδης, στόχος του υπουργείου είναι η δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες αποτροπής της δραστηριότητας των παρεμπόρων.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button