ΕΛΛΑΔΑ

Δημιουργούνται κέντρα αντιμετώπισης φτώχειας

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης θα ενσωματωθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα νέα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη διαδικασία ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Παιδείας, ενώ με την σχετική ΚΥΑ, θα τρέξουν περίπου 1.400 προσλήψεις για τις ανάγκες των Κέντρων, μέσω ΑΣΕΠ.

Αυτά αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου, παρουσία του γ.γ. Δια βίου μάθησης, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, σχετικά με τα κέντρα κοινότητας.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να πριμοδοτηθούν με επιπλέον μόρια όσοι απασχολούνται ήδη σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας. Τα Κέντρα Κοινότητας θα στεγάζονται σε 250 δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και με στόχο να καλύψουν το μεγαλύτερο φάσμα της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο θα ανοίξουν τις πύλες τους από την 1η Ιουλίου και θα αποτελέσουν την καρδιά της προνοιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Στα Κέντρα Κοινότητας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα επιδόματα, τις προνομιακές παροχές, δράσεις αλληλεγγύης και θα μοιάζουν με ΚΕΠ για τους πιο ευάλωτους.

Δε θα έχουν κέντρα κοινότητας δήμοι κάτω των 10.000 κατοίκων

Εν τω μεταξύ, ερώτηση σχετικά το γεγονός ότι οι δήμοι κάτω των 10.000 κατοίκων δεν θα έχουν τα δικά τους κέντρα κοινότητας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να πρέπει να μεταφέρονται σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Αυτά κατήγγειλε με επίκαιρη ερώτησή προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου ρωτά:

Για ποιο λόγο αποκλείονται από το πρόγραμμα «κέντρα κοινότητας» οι Δήμοι που έχουν κάτω από 10.000 κατοίκους; Κατά την άποψή σας, αυτοί οι Δήμοι δεν έχουν ανάγκη από δομές συμπληρωματικές και επικουρικές των δράσεων κοινωνικής ένταξης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close