ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος | Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν

Ανοιχτό άφησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, ειδικά στον αστικό ιστό, όπου τα κρούσματα δείχνουν αυξητική πορεία.

«Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν, τίποτα δε θεωρείται δεδομένο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

brands heaven2021

Για την Αττική, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας τόνισε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% των συνολικών που εμφανίζονται. Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο», πρόσθεσε.

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγο παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» σημείωσε επιπλέον.

neratzoulis neo

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής των αποφάσεων ή λήψης νέων μέτρων, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είπε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων. Μας ενδιαφέρει ο λόγος κρουσμάτων και τεστ, είναι άλλο πράγμα να έχεις 400 κρούσματα με 8.000 τεστ κι άλλο τα διπλάσια με 35.000. Επιθυμούμε η αναλογία αυτή να είναι κάτω από 2% και μελετάμε επίσης τις εισαγωγές και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ».

Παράλληλα, ο κ. Γώγος επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή στην οποία συμμετέχει δεν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την τερατώδη απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων, η οποία ανακοινώθηκε, για ακόμη μια φορά, εν κρυπτώ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, με το θέμα ασχολήθηκε άλλη επιτροπή και η απόφαση ήταν πολιτική.
Σχετικά άρθρα

Back to top button