ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες χιλιάδες υπογραφές κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Περισσότερες από 50.000  υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το ψήφισμα με τίτλο «Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση», με το οποίο πολίτες ζητούν να αποσυρθούν οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και όποιες άλλες δημοτικές εταιρείες ύδρευσης από το μενού των αποκρατικοποιήσεων όπως και να προστατευθούν οι πηγές σε όλη τη χώρα.

Στο κείμενο της «Πρωτοβουλίας για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού» που θα σταλεί στην κυβέρνηση εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση, παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα από άλλες χώρες.

caffeine adv2020b

Οι υπογράφοντες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην πώληση σε ιδιώτες των εταιρειών Ύδρευσης ολόκληρης της ελληνική επικράτειας και διαμηνύουν ότι ακόμα και εάν αυτή προχωρήσει θα αγωνιστούν για να την ακυρώσουν, όπως συνέβη στο Παρίσι το 2010.

«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν αιρετό ή μη προσωρινό διαχειριστή της δημόσιας περιουσίας, σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο, το ηθικό δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις σε θέματα που υπερβαίνουν το πεδίο δράσης ακόμη και της αρχής του κράτους, που δεν είναι αέναο» σημειώνει κείμενο, που υπενθυμίζει ότι η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button