ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ | Δίνει σε ιδιώτη την έκδοση εκατομμυρίων λογαριασμών!

Την παραχώρηση σε ιδιώτες της εκτύπωσης των λογαριασμών ηλεκτρισμού αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ συγχρόνως κλείνει τη δική της ειδική μονάδα – Εκτυπωτικό Κέντρο, βάζοντας τέλος σε μια δραστηριότητα της επιχείρησης από το 1972.

Η απόφαση ελήφθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και προωθείται ως “λύση” στο ζήτημα που προέκυψε από την εταιρεία – προμηθευτή – υπεύθυνη υποστήριξης, η οποία ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα σταματήσει την παραγωγή ανταλλακτικών για εξοπλισμό που διαθέτει η ΔΕΗ.

brands heaven2021

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ παρουσίασαν αντιπρόταση, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο, με απόσβεση σε λιγότερο από μια πενταετία, που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή αφού το outsourcing κρίθηκε πιο… συμφέρουσα λύση. Η αναζήτηση ιδιώτη αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα μέσω σχετικού διαγωνισμού, για μια δραστηριότητα αρκετών εκατομμυρίων (πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η εκτύπωση 35 εκατ. λογαριασμών, μόνο, ετησίως), ενώ είναι έντονη η φημολογία για επιλογή συγκεκριμένης εταιρείας από στελέχη της ΔΕΗ που προέρχονται από την… αγορά.

Σήμερα η ΔΕΗ υποστηρίζεται από δική της υπερσύχρονη μονάδα, που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες για εκτύπωση, εμφακέλωση και αποστολή στο ταχυδρομείο περίπου 35 εκατ. λογαριασμών ετησίως. Το Εκτυπωτικό Κέντρο της ΔΕΗ μεταφέρθηκε το 2010 σε ιδιόκτητο κτήριο, που σχεδιάστηκε με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές για την αποδοτικότερη λειτουργία του σύγχρονου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται.

neratzoulis neo

Την κάθετη διαφωνία της εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μιλώντας για “επιμονή” της διοίκησης να καταργήσει τη δραστηριότητα αυτή και να την αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία,“ακυρώνοντας” την εμπειρία και την υψηλού επίπεδου κατάρτιση των εργαζομένων στο Εκτυπωτικό Κέντρο κι απαξιώνοντας χρήσιμες εγκαταστάσεις.

Καμία ιδιωτική μονάδα στη χώρα μας δεν έχει τις δυνατότητες που έχει το Εκτυπωτικό Κέντρο της ΔΕΗ, τονίζει και σημειώνει ότι, την ίδια ώρα, ιδιώτες – πάροχοι και ανταγωνιστές της ΔΕΗ προσανατολίζονται στη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων εκτύπωσης.

Μιλά δε για έναν ακόμα κίνδυνο: η διοίκηση θα βάλει “τον… λύκο” να φυλάξει τα δεδομένα και τα στοιχεία εκατομμυρίων καταναλωτών, όταν είναι γνωστά διεθνώς φαινόμενα υποκλοπής και αξιοποίησης εμπορικών στοιχείων.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button