ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς στήριξη οι νέοι επιδοτούμενοι άνεργοι

Απορρίφτηκε από την κυβέρνηση η πρόταση  νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατατέθηκε από 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη η οποία  στηρίχθηκε από τον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία αφορούσε τις προϋποθέσεις πρώτης επιδότησης ανεργίας εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, στηρίζοντας την πρόταση των εργατικών κέντρων  Κρήτης και Ρόδου.

brands heaven2021

Αφού με τις παρούσες επιδημιολογικές καταστάσεις ήταν αδύνατον για τους περισσότερους να συμπληρώσουν τα 80 ένσημα, με την τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  –  Προοδευτική Συμμαχία ζητούσαν κατ εξαίρεση να ισχύσει για το έτος 2020 η πραγματοποίηση 50 ημερομισθίων  το προηγούμενο από την έναρξη της επιδότησης έτος για τον ασφαλισμένο άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, απασχολούμενο σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, όπως ισχύει για τους παλαιότερους.

Από την μία ο Πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύεται δημόσια ότι δεν θα μείνει κανένας  εργαζόμενος χωρίς στήριξη, από την άλλη οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται να  αδιαφορούν για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της πρώτης επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων για το έτος 2020.

neratzoulis neo

syriza new

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button