Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜε χιλιομετρικούς περιορισμούς οι μετακινήσεις από αύριο

Με χιλιομετρικούς περιορισμούς οι μετακινήσεις από αύριο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας για μείωση της κινητικότητας λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από έναν χρόνο αντιμέτωποι με τον κορονοϊό “βλέπουμε το τέλος αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό”, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις επιταχύνουν τη μετάδοση του ιού και εκμεταλλεύονται και την μικρότερη παράλειψή μας.

mechanical adv 2021

Σημείωσε ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας που βλέπουμε.

apostolakis adv 2

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στις περιοχές με πρόσθετη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται και αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει πλέον να καλύπτουν περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες. Έτσι, από αύριο στις 06:00 το πρωί και έως τις 16 Μαρτίου στις 06:00 αλλάζουν τα εξής όσον αφορά τους έξι λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης με SMS θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στους κωδικούς 2 και 6.

Ειδικότερα:

– για τον κωδικό 2 που αφορά μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

– για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Επίσης, πρόσθεσε ότι για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» – σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου η υπόλοιπη χώρα

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, από αύριο στο “βαθύ κόκκινο” θα βρίσκονται εκτός από την Αττική και οι εξής περιφερειακές ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου, Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο), καθώς και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου, στο “κόκκινο”.

Επίσης, πρόσθεσε ότι στις περιοχές που βρίσκονται σε “βαθύ κόκκινο” αναστέλεται η διά ζώσης λειτουργεία όλων των σχολικών μονάδων, εκτός των μονάδων ειδικής αγωγής. Στις “κόκκινες” περιοχές ισχύει η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” αναπροσαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ξεκινά στις 7 το απόγευμα, αντί για τις 6, έως τις 5 το πρωί. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Αυστηρότεροι έλεγχοι

έλος, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι εφεξής θα αυξηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, ακόμη και στις γειτονιές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, που μαζί με τις συναθροίσεις στα σπίτια αποτελούν -όπως τόνισε- τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble