Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΧαλάρωση των μέτρων | Τι προβλέπεται για την εστίαση;

Χαλάρωση των μέτρων | Τι προβλέπεται για την εστίαση;

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Πρόσω ολοταχώς για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown έχει βάλει η κυβέρνηση. Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα να πιέζει αφόρητα Πολιτεία και επιστήμονες, ωστόσο η κόπωση των πολιτών έχει βάλει στην εξίσωση έναν παράγοντα που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα. Το αυστηρό lockdown δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες αυτή την εβδομάδα θα εξέταζαν τα δεδομένα προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δίοδο προς την κανονικότητα. Η σύσκεψή τους θα γίνει την καθιερωμένη ημέρα, την Παρασκευή, όποτε και θα δοθεί στην κυβέρνηση η εισήγηση των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα.

mechanical adv 2021

Κυβερνητικές πηγές, αποδίδουν την αλλαγή αυτή στον προγραμματισμό στην διάθεση να δοθεί παραπάνω χρόνος για την εξέταση των δεδομένων. Μάλιστα όπως λένε χαρακτηριστικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης δημιούργησαν ερωτήματα αφού πρέπει να παρακολουθηθεί περαιτέρω η αύξηση του ποσοστού θετικότητας στα τεστ μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

apostolakis adv 2

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτή την στιγμή σχεδιάζεται ένας οδικός χάρτης ο οποίος θα μας οδηγήσει σε άρση ορισμένων από τους περιορισμούς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγές που έχουν γνώση των όσων συζητούνται μεταφέρουν πως δεν μπορούμε να περιμένουμε άμεση επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, ωστόσο σημειώνουν ότι «σταδιακά και με ασφάλεια» θα οδηγηθούμε στην επαναφορά της καθημερινής μας ζωής στην προ της πανδημίας εποχή.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, αναμένονται ανακοινώσεις για χαλάρωση ορισμένων εκ των μέτρων που ισχύουν.

Τι εξετάζεται να ισχύσει άμεσα

Αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου στο οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 19:00 στις 21:00, όπως συμβαίνει και τις καθημερινές. Αυτό θα συμβεί αφενός γιατί πλέον η ημέρα μεγαλώνει και αφετέρου γιατί οι πολίτες συνωστίζονται περισσότερο στις δραστηριότητές τους, όσο λιγότερο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους.

Αντίστοιχα οι σκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι να επανεξεταστεί ο περιορισμός της χρήσης του 6 στα SMS στο 13033 που ισχύει σήμερα και αφορά στην χρήση του μόνο εφόσον οι πολίτες μετακινούνται πεζή έτσι ώστε να μπορούν να μεταβούν σε προορισμούς της αρεσκείας τους για περίπατο και αναψυχή χωρίς να είναι απαραίτητο αυτοί να είναι εντός του οικείου δήμου.

Τι εξετάζεται να ισχύσει από τις 22 Μαρτίου

Την ίδια ώρα, από την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχουν σκέψεις να επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής με περιορισμούς στους πελάτες εντός του καταστήματος και μόνο με ραντεβού.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Τι θα αλλάξει από τις 29 Μαρτίου

Μία εβδομάδα μετά, η κυβέρνηση στοχεύει να δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με την χρήση του 13032 και με click away. Οι πολίτες που θα θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους θα μπορούν να στείλουν κενό SMS στο 13032 μόνο μία φορά την ημέρα. Οι αποφάσεις παίρνουν αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο λόγω της πίεσης που ασκείται πλέον και στο πεδίο της οικονομίας αλλά γιατί και το λιανεμπόριο έχει αποδείξει πως μπορεί να προσαρμοστεί σε όποιους κανόνες του επιβληθούν χωρίς να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών. Στο πλαίσιο αυτό, εάν η πορεία των κρουσμάτων είναι σε θετική κατεύθυνση το επόμενο βήμα θα αφορά στο να επιτραπεί η είσοδος των πολιτών στα καταστήματα. Στον σχεδιασμό αυτό εξετάζονται δύο σενάρια, είτε αυτό του click inside είτε αυτό του να μπει περιορισμός στους πελάτες που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα βάσει των τετραγωνικών.

Μέσα Απριλίου προβλέπεται το άνοιγμα της εστίασης

Για την τρίτη εβδομάδα του επόμενου μήνα εξετάζεται να δοθεί το πράσινο φως και στην επαναλειτουργία της εστίασης, ωστόσο με τους πελάτες να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το άνοιγμα της χώρας, αφού τότε σχεδιάζεται να «σηκώσουν» ρολά bar και γυμναστήρια.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble