ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις στις τιμές των rapid test λόγω ΦΠΑ

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ακριβότερα θα πληρώνουμε τα rapid test μετά την αύξηση του ΦΠΑ που τα συμπαρασύρει.

Μέχρι πρότινος, όπως ανέφερε φαρμακοποιός στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπήρχε απαλλαγή από τον ΦΠΑ, κι από 1η Ιανουαρίου η κυβέρνηση επέβαλε τον χαμηλότερο ΦΠΑ 6% στα διαγνωστικά τεστ και κατ΄επέκτασιν στα rapid test.

“ΧΡΥΣΟΣ

O φαρμακοποιός Κων. Κακονίκος συμπλήρωσε πάντως πως κατά την εκτίμησή του δεν θα υπάρχει αύξηση ουσιαστικά και απέδωσε τους λόγους στον ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακείων. Διευκρίνισε δε πως στα φαρμακεία δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής κανένας αναθεωρημένος αυξημένος τιμοκατάλογος από τους προμηθευτές που πουλάνε τα διαγνωστικά.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική εγκύκλιος στις αρχές του έτους ανέφερε μεταξύ άλλων: 

“IN_AND_OUT

«Σε περίπτωση που κατά την παράδοση διαγνωστικών rapid test στους καταναλωτές από φαρμακεία, τα οποία αναλαμβάνουν, χάριν διευκόλυνσης των καταναλωτών, και την διεξαγωγή τους, το τυχόν επιπλέον τίμημα που αυτά λαμβάνουν προσαυξάνει την φορολογητέα αξία της  κύριας πράξης, ήτοι της παράδοσης του διαγνωστικού τεστ rapid, υπαγόμενο ως εκ τούτου στον ίδιο συντελεστή ΦΠΑ, 6%. Σε κάθε περίπτωση, η διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων νόσησης από τον κορονοϊό Covid-19, από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια του π.δ. 84/2001 ή άλλους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανεξάρτητα από την μέθοδο που χρησιμοποιείται (rapid test ή PCR) απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22, παρ. 1, περ. ε’ του Κώδικα ΦΠΑ χωρίς να παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνθηκαν οι σχετικές εισροές».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button