ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται η πληρότητα σε ανοιχτούς χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το πράσινο φως για την αύξηση της πληρότητας στο ζωντανό θέαμα και ακρόαμα δόθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr,  κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι αποφάσεις της οποία θα ανακοινωθούν σε λίγο. Το επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας που είχε αρχικά τοποθετηθεί στο 50%, δημιουργώντας σημαντικό θέμα επιβίωσης σε διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιτέχνες, αυξάνεται και αγγίζει, κατά περίπτωση το 75%.

Όπως είχε προαναγγείλει ο αρμόδιος για τον σύγχρονο πολιτισμό υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η αρχική συμφωνία για 50% πληρότητα ήταν το κατώφλι για να ανοίξουν οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους από 28 Μαΐου, ενώ όσο τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας θα βελτιώνονταν και το ποσοστό των εμβολιασμών θα αυξανόταν, θα έθετε εκ νέου ζήτημα αύξησης της πληρότητας προκειμένου να διασφαλιστεί και η οικονομική βιωσιμότητα των θεατρικών και μουσικών παραγωγών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι έκαναν δεκτές της εισηγήσεις του υφυπουργού πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη και ενέκριναν την κλιμακωτή αύξηση της πληρότητας για το ζωντανό θέαμα και ακρόαμα ως εξής: 75% πληρότητα για χώρους έως 1.000 θέσεις, 70% πληρότητα για χώρους έως 5.000 θέσεις, 65% πληρότητα για χώρους έως 15.000 θέσεις

Για χώρους που διαθέτουν περισσότερες από 15.000 θέσεις (πχ στάδια), η επιτροπή όρισε ως ανώτατο αριθμό θεατών τους 10.000, ενώ για όλες τις περιπτώσεις και ανεξαρτήτως χωρητικότητας, οι θεατές είναι καθήμενοι, φορούν υποχρεωτικά μάσκα, και οι διοργανωτές οφείλουν να διασφαλίζουν τον οργανωμένο τρόπο εισόδου και εξόδου των θεατών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν αποκλειστικά για υπαίθριους χώρους, αφού η επιτροπή λοιμωξιολόγων παραμένει διστακτική για κλειστούς χώρους και στο πλαίσιο αυτό απέρριψε και σήμερα το αίτημα για επαναλειτουργία των κινηματογράφων 12μηνης διάρκειας, με τη δέσμευση να το επανεξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Η ημερομηνία ισχύος της αυξημένης πληρότητας για το ζωντανό θέαμα-ακρόαμα καθώς και οι επιμέρους προβλέψεις αναμένεται να αποτυπωθούν με την έκδοση της αντίστοιχης κοινής υπουργικής απόφασης τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Back to top button