ΕΛΛΑΔΑ

Άτοκα δάνεια σε βουλευτές χορηγεί η Βουλή!Την έγκριση της έδωσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την χορήγηση άτοκων δανείων σε 12 παλιούς και νέους βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Πέμπτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων άναψαν το «πράσινο φως» στα αιτήματα των βουλευτών για δάνεια που, κατά περίπτωση,  κυμαίνονται από 7.000 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση άτοκων δανείων από το Ταμείο Αρωγής δεν αποτελεί νέο προνόμιο των βουλευτών, οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν χρηματικά ποσά μέχρι και 15.000 ευρώ και κατόπιν η Βουλή κρατά παρακρατεί περίπου 50 ευρώ κάθε μήνα από την αποζημίωση τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας τάχθηκε κατά της αδειοδότησης, προτείνοντας την κατάργηση του Ταμείου Αλληλεγγύης των βουλευτών, ωστόσο, διαφώνησε ο Α΄ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλέξης Μητρόπουλος, υποστηρίζόντας ότι πρέπει η Βουλή να συνεχίζει να στηρίζει όσους βουλευτές έχουν ανάγκη.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε η τοποθέτηση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής, ως Προέδρου της επιτροπής «Πόθεν Έσχες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close