ΕΛΛΑΔΑ

Οι αθεράπευτα «αιώνιοι» Ελληνες φοιτητές

Οι Ελληνες φοιτητές εξακολουθούν να υστερούν ως προς το χρόνο αποφοίτησης και σε μεγάλο ποσοστό μετατρέπονται σε αιώνιοι φοιτητές.

Τρεις στους δέκα φοιτητές καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πάρουν πτυχίο σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση της  Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) τη στιγμή που ο μέσος όρος των ποσοστών αποφοίτησης των χωρών του δείγματος της UNESCO αυξάνεται διαχρονικά, ξεπερνώντας πλέον το 40%.

Στην Ελλάδα πάντως το ποσοστό αποφοίτησης αυξάνεται ετησίως αν και τα τελευταία χρόνια παραμένει περισσότερες από δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο, στο 27,8%.

Με βάση την Έκθεση, την εξεταζόμενη περίοδο υπήρχαν 190.835 φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δεν είχαν ξεπεράσει τον κανονικό χρόνο σπουδών. Ακόμα περισσότεροι όμως και συγκεκριμένα  213.098 φοιτητές ,  βρίσκονταν πέραν των κανονικών εξαμήνων της σχολής τους.

Από τις 30 χώρες του δείγματος, η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο φοιτητών/διδασκόντων για το 2014, υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δηλαδή, ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 44,5 φοιτητές προς έναν καθηγητή, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 18,6.

Ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close