Ελλάδα

Athens Pride Week | Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας

Με σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει» και με δεδομένη τη δύσκολη και ασαφή κατάσταση που ζούμε με την πανδημία, η φετινή Athens Pride Week πραγματοποιεί τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της έως τις 25 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο να κορυφωθεί σε μια κεντρική ημέρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, που να θυμίζει πιο πολύ το Athens Pride των προηγούμενων ετών.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις και προβολές στην Τεχνόπολη, το ειδικά διαμορφωμένο Pride Drive-in στον Ελληνικό Κόσμο, δράσεις με φυσική παρουσία σε αγαπημένα spots της πόλης, αλλά και ψηφιακά. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα εδώ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι διοργανωτές αναφέρουν, σχετικά με την ιδιάζουσα φετινή συνθήκη, που οδήγησε στην αναζήτηση όλων «αυτών που μας ενώνουν»:

«Η ανάγκη για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου. 


Είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά. Αυτά που είναι ο κοινός μας τόπος, από όπου αντλούμε ως κοινότητα καθημερινά δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις που βιώνουμε στις οικογένειές μας, στη δουλειά μας, στις ζωές μας. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε παρά τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, την αστυνομική βία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που ζούμε. Αγγίζουμε όλα αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε με περηφάνια κάνοντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέρος της νέας μας καθημερινότητας.  

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Αυτό θέλουμε να γίνει για εμάς το Athens Pride. Αυτό που μας ενώνει».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button