ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικές εταιρείες από Βουλγαρία ή άλλες χώρες αφήνουν ακάλυπτες πολλές ζημιές


Τελευταία ενημέρωση:

Πανικό έχουν προκαλέσει σε καταναλωτές αλλά και φανοποιεία κάποιες «φθηνές» και ελάχιστα γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν κατακλύσει την ελληνική καθώς αφήνουν «ακάλυπτες» πολλές ζημιές στα τροχαία ατυχήματα.Ο λόγος για δεκάδες μικρές ασφαλιστικές με έδρα είτε τις βόρειες χώρες της Ευρώπης είτε τη γειτονική Βουλγαρία, είτε άλλα κράτη από το πρώην ανατολικό μπλοκ οι οποίες με δέλεαρ τα φθηνά τιμολόγια έχουν καταφέρει να προσελκύσουν αρκετούς ιδιοκτήτες οχημάτων στην Ελλάδα που επιλέγουν εταιρεία όχι με τις καλύψεις που προσφέρει αλλά με μοναδικό κριτήριο την τιμή!

Άλλωστε όπως επισημαίνουν στελέχη από την ασφαλιστική αγορά αυτοί οι καταναλωτές ακολουθούν το μοτίβο: «Τι με νοιάζει εμένα αν η ασφαλιστική μου εταιρεία δεν τους αποζημιώνει. Εμείς είμαστε καλυμμένοι!».

Ωστόσο σε πάρα πολλά ατυχήματα με υλικές ζημιές και υπαιτιότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που είναι ασφαλισμένα σε εταιρείες άγνωστες αλλά φθηνές φαίνεται ότι η επισκευή τους εξελίσσεται σε εφιάλτη για το φανοποιείο που αναλαμβάνει την επισκευή.

Ειδικότερα σε τροχαίο ατύχημα όπου ο αλλοδαπός κάτοχος οχήματος με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο διατηρούσε σε ασφαλιστική εταιρεία από την Βουλγαρία προκάλεσε ζημιές σε πέντε οχήματα αφού παραβίασε «Στοπ».

Η ασφαλιστική του εταιρεία αρχικά ανέλαβε την υπαιτιότητα του πελάτη τους αλλά όταν ήρθε η ώρα της εξόφλησης των ζημιών στα φανοποιεία εκεί άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα.

Αρχικά ανέφεραν στις εταιρείες φανοποιείας πως οι ζημιές θα εξοφληθούν 3 μήνες μετά την κατάθεση των τιμολογίων επισκευής των ζημιών.

Μόλις πέρασαν οι τρεις μήνες και οι εταιρείες φανοποιείας επικοινώνησαν και πάλι με τον αντιπρόσωπο της βουλγάρικης εταιρείας στην Ελλάδα τότε αντιλήφθηκαν πως η ασφαλιστική όχι μόνο δεν θα πληρώσει αλλά επιδιώκει να μειώσει κατά 50% το κόστος επισκευής των ζημιών! Να υπενθυμίσουμε πως ο πραγματογνώμονας είχε μεταβεί στα συνεργεία και φανοποιεία και είχε εγκρίνει τα ποσά των αποζημιώσεων.

Η αγορά πλέον αυτό-προστατεύεται και μέσω του Διαδικτύου γίνεται ευρέως γνωστό σε όλα τα φανοποιεία ποιες μικρές ασφαλιστικές δεν πληρώνουν με αποτέλεσμα να μην δέχεται κανείς να επισκευάσει τις ζημιές τους αναλαμβάνοντας την είσπραξη των χρημάτων αντί των πελατών.

Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες των μικρών και φθηνών ασφαλιστικών είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις όπως να πληρώσουν μόνοι τους τις ζημιές και στη συνέχεια να περιμένουν πολλούς μήνες να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Πηγή
newsauto.gr

CNA Web

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close