ΕΛΛΑΔΑ

Αρτέμης Σώρρας: Υπόσχεται 20.000 ευρώ σε κάθε Ελληνα αν γίνει πρωθυπουργός

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως σωτήρας της Ελλάδας, με τα 600 δισ. δολάρια στελεχώνει με αιθέριες υπάρξεις τον πολιτικό φορέα του και ετοιμάζεται για τον εκλογικό στίβο ζητώντας ψήφους με το αζημίωτο.

Ο Αρτέμης Σώρρας ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα που έχει στα σκαριά, ανοίγει γραφεία μέχρι και στην Κύπρο, ενώ συνολικά 280 παραρτήματα του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» έχουν στηθεί μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, τουλάχιστον βάσει των ισχυρισμών των μελών του. Μάλιστα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών δηλώνουν πανέτοιμοι «να ανακτήσουν τη διαχείριση και τη διακυβέρνηση της πατρίδας».

Ανακοινώνουν δε τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου τους για την εκλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το κόμμα και τινάζουν την μπάνκα στον αέρα υποσχόμενοι… «μια πρώτη άμεση ανακούφιση» ύψους 20.000 ευρώ σε κάθε Ελληνα πολίτη σε περίπτωση που τους δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσουν. Οι προεκλογικές υποσχέσεις, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ.

Θα συστήσουν, λένε, επιτροπές ελέγχου για όσα πολιτικά πρόσωπα διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και θα δημιουργήσουν το δικό τους πιστωτικό ίδρυμα. Μάλιστα έχουν έτοιμο σχέδιο και για το Μεταναστευτικό… Θα δέχονται, λένε, πρόσφυγες και μετανάστες υπό προϋποθέσεις. Ολα τα παραπάνω ειπώθηκαν στον χώρο εργασίας των μελών του κινήματος το μεσημέρι της Πέμπτης στη Δάφνη. Ενας ολόκληρος όροφος περίπου 200 τ.μ. για τον οποίο πληρώνουν ενοίκιο μόλις 200 ευρώ. Γίνεται;«Ασφαλώς και γίνεται», απαντούν. Εξηγούν ότι τυγχάνουν προνομιακών εκπτώσεων και προσφορών από φίλους του κινήματος. Δίνουν όμως και το κατιτίς τους προς όφελος του κινήματος, που αντιστοιχεί σε συνδρομή 5 ευρώ τον μήνα έκαστος συν 10 ευρώ η εγγραφή με απόδειξη είσπραξης. Φθηνότερα δηλαδή και απ’ το τελευταίο συνοικιακό γυμναστήριο, με μοναδική εξαίρεση ότι στα γραφεία τους δεν υπάρχουν όργανα γυμναστικής, μόνο όρκοι αιώνιας πίστης στη «συμπαντική συνειδητότητα», τους οποίους δεν πρέπει να παραβείς γιατί «όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός σου θα διαλυθεί». Τυχόν επισκέψεις δημοσιογράφων πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ αντιμετωπίζονται με ευγένεια, αλλά και αρκετή δυσπιστία. «Δεν σε πειράζει να σε μαγνητοφωνούμε», είναι η πρώτη κουβέντα που θα ακούσεις προτού καθίσεις στο μεγάλο τραπέζι για να μάθεις ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί που με τόσο πάθος και πίστη τάσσονται στο πλευρό μιας τόσο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας όπως ο Αρτέμης Σώρρας. Ωστόσο, περισσότερη εντύπωση προκαλεί το να ακούς από τα χείλη ενός 19χρονου μορφωμένου κοριτσιού ότι είναι κι αυτή ένα από τα εκατοντάδες μέλη του κινήματος που προσπαθούν να πείσουν τους υποψήφιους προς ένταξη ότι ο άνθρωπος που νοίκιαζε φουσκωτά παιχνίδια σε παιδότοπους προτού γίνει… σωτήρας έχει το know how για να βγει η χώρα από τα μνημόνια! «Αφυπνίστηκα», θα πει η νεαρή Νικολέτα Σαββίδου από την Κύπρο. Μαζί με τη μητέρα της συμμετέχουν στην οργάνωση δύο γραφείων στην Πάφο.

«Εφτασε η ώρα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που μας ανήκουν», προσθέτει με περίσσια σιγουριά. Για τη Μαρία Δερδελάκου, η οποία εργάζεται ως τραπεζοκόμος σε νοσοκομεία, η απελευθέρωση της χώρας… είναι προ των πυλών. «Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα οικονομικά εργαλεία που θα ξεκλειδώσουν τα 600 δισ.», θα πει. Και το πιστεύει. Οπως το πιστεύουν και όλοι όσοι κάθονταν δίπλα της. «Στο χέρι μας είναι να τα πάρουμε», συμπληρώνει η Ελένη Γκίκα, ψυχοθεραπεύτρια και «τρία χρόνια στον αγώνα». Eχει αναλάβει το γραφείο του Καματερού που αριθμεί 50 μέλη.

Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν στο τραπέζι πέφτει το θέμα της άγριας δολοφονημένης παιδοψυχιάτρου από τη Λαμία που, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ενεργό μέλος του κινήματος. Το αποτρόπαιο έγκλημα διέπραξε, όπως ομολόγησε, ένας άλλος οπαδός του Σώρρα. «Αυτά ήταν προσωπικά μεταξύ τους. Δεν μας αγγίζουν», θα πουν, δίχως διάθεση να πάει η συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Πολύς ντόρος έχει γίνει και με τους περιβόητους όρκους του κινήματος που έγραψε ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας και οι οποίοι περιλαμβάνουν από πολέμαρχους και συμπαντική συνειδητότητα μέχρι… ενεργό ύδωρ. «Γιατί σας φαίνεται περίεργο;» θα αναρωτηθεί ο Ηλίας Καλλέργης, πρώην γκρουμ και μπάρμαν σε ξενοδοχείο. «Οι γιατροί δεν ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη; Πρόκειται για επικλήσεις. Για ιστορικές αναφορές στους προγόνους μας. Μα τόσο κακό είναι;».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close