ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτική μαρτυρία: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, λένε ψέματα»Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Χριστίνας από το Μάτι στο ΘΕΜΑ 104.6, η οποία περιγράφει σε δραματικό τόνο όλα όσα έζησε, υπερτονίζοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για να περιοριστούν τα μέτωπα, «αλλά δεν υπήρχε σχέδιο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γι’ αυτό ο κόσμος καήκε. Δεν ειδοποιήθηκε κανείς από κανέναν. Εμείς τη ζήσαμε τη φωτιά από την πρώτη ώρα. Δεν ήταν τεράστια. Μέσα σε δύο ώρες κατέβηκε. Είναι ψέματα ότι η φωτιά κατέβηκε μέσα σε μισή ώρα. Υπήρχε χρόνος. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Ούτε διαφυγής. Εμείς σωθήκαμε παρά τρίχα. Πήγα με άλλους κυρίους και εκτρέπαμε τη κυκλοφορία. Πήραμε το δρόμο προς Ραφήνα και εξηγούσαμε σε ανθρώπους που πήγαιναν στο Μάτι ότι δε μπορούσαν να προχωρήσουν. Όλα αυτά έγιναν στις 6 το απόγευμα. Έκανε τουλάχιστον δύο ώρες να έρθει η φωτιά από Καλλιτεχνούπολη. Έριξαν το βάρος στη Δυτική Αττική, εδώ (σ.σ. στο Μάτι) δεν έγινε ούτε μία ρίψη νερού», είπε στον αέρα, με τρεμάμενη φωνή η γυναίκα που ήρθε αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα.

«Η βοή της φωτιάς ήταν εκκωφαντική. Απλοί πολίτες εκτρέπαμε τη κυκλοφορία. Μετά από μία ώρα ήρθε η αστυνομία. Τα πιο πολλά σπίτια στο Μάτι έχουν καεί. Δεν υπήρχε σχέδιο διαφυγής. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε», κατέληξε.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close