Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπό Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Από Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών στις 8/1 (Παρασκευή) ή στις 11/1 (Δευτέρα, ώστε η έναρξη να συμπέσει με την νέα εβδομάδα), και κατόπιν των γυμνασίων και των λυκείων, είναι το πιθανότερο σενάριο για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις.

Η τελική απόφαση για τον χρόνο ανοίγματος των σχολείων θα ληφθεί, εκτός απροόπτου, σε συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα 4/1.

mechanical adv 2021

Ειδικότερα, χθες πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορωνοϊό και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία τους έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας από τις 16/11. Κατά τη συνεδρίαση επικράτησαν δύο απόψεις. Ορισμένοι ανέφεραν ότι πριν ληφθεί η απόφαση θα πρέπει να εξετασθούν και τα τελευταία δεδομένα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

apostolakis adv 2

Ο προβληματισμός της πιο επιφυλακτικής πτέρυγας της επιτροπής έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πίεση στο ΕΣΥ από ασθενείς με COVID-19 παραμένει υψηλή και ότι η επιδημία δεν έχει υποχωρήσει στα επιθυμητά επίπεδα ασφαλείας ώστε να ανοίξουν τα σχολεία, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των μετακινήσεων του πληθυσμού. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι όσοι περιμένουν αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών τον Ιανουάριο –είναι ο κατεξοχήν μήνας των αναπνευστικών λοιμώξεων–, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης του πληθυσμού μέσα στις γιορτές.

Από την άλλη, η πολύμηνη απουσία των παιδιών από το «φυσικό τους περιβάλλον», όπως αποκαλούν το σχολείο οι επιστήμονες, έχει επιπτώσεις τόσο στην εκπαίδευσή τους όσο και στην ψυχολογία τους. Με δεδομένο ότι αφενός δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι τα σχολεία επηρεάζουν την εξέλιξη της επιδημίας, αφετέρου τα παιδιά του δημοτικού έχει φανεί ότι τηρούν τα μέτρα και ειδικά τη χρήση μάσκας, η άλλη «πτέρυγα» της επιτροπής προκρίνει το άμεσο άνοιγμα των σχολείων.

«Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει υψηλή προτεραιότητα, ωστόσο καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αλλά έπειτα από ανάλυση των δεδομένων», σημείωσε κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των ΜΜΕ ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης. Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι «η επαναλειτουργία των σχολείων είναι σημαντική όχι μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και για την ψυχολογία και την υγεία των παιδιών».

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble