ΕΛΛΑΔΑ

Απλήρωτες υπερωρίες προωθεί το υπουργείο Εργασίας;

Σύμφωνα με διάταξη, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που μπαίνουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα 7 ή 14 ημερών και δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν εξ αποστάσεως, θα καλούνται να αναπληρώνουν το διάστημα αυτό με υπερωρίες έως και τρεις ώρες ημερησίως, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή!

Συνταγές εργασιακής ζούγκλας, που ξεπερνούν τη φαντασία ακόμη και των πιο ακραίων εισηγητών μοντέλων για μηδαμινή ως ανύπαρκτη προστασία των εργαζομένων, «μαγειρεύει» η κυβέρνηση και μάλιστα στο όνομα του κορονοϊού.

caffeine adv2020b

Κι ενώ θα περίμενε κανείς η πανδημία να έδινε την αφορμή ώστε να υψωθεί μια προστατευτική ασπίδα για τους εργαζόμενους, η Ν.Δ. πράττει και αυτή τη φορά ακριβώς το αντίθετο, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε αδιαφορεί πλήρως, είτε βρίσκει ευκαιρία να εκδικηθεί το εργατικό δυναμικό της χώρας, είτε δεν θέλει να χαλάσει κανένα από τα χατίρια των εργοδοτών.

Μπορεί φυσικά να ισχύουν όλοι οι λόγοι, όπως εξίσου φανερό είναι ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έκτακτη αυτή κατάσταση με σκοπό να «ξαναγράψει» το Εργατικό Δίκαιο ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές διεθνών ή εγχώριων θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.

neratzoulis neo

Επίσης δεν είναι τυχαία προς αυτή την κατεύθυνση η πρόσφατη αναφορά του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αλλαγή του ασφαλιστικού μοντέλου από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Εξάλλου παρόμοιο σε αρκετά είναι το πνεύμα της περιβόητης έκθεσης Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία, πάνω στην οποία θα βασιστεί μεγάλο μέρος των κυβερνητικών πολιτικών εφεξής.

Πηγή
Εφημερίδα Των Συντακτών

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button