Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπανωτά τα χτυπήματα για την κυβέρνηση

Απανωτά τα χτυπήματα για την κυβέρνηση

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Εγκλωβισμένη ανάμεσα στις εξελίξεις για την υπόθεση Λιγνάδη και στην εικόνα που έχει η χώρα εξ αιτίας του κορωνοϊού και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ βρίσκεται η κυβέρνηση.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – χθες φτάσαμε στα 2.147 -, όπως και η κακή κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, έχουν φέρει νευρική κρίση το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ήθελε να αποφύγει από την πρώτη στιγμή – την καταρρεύσει του ΕΣΥ – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μπροστά της.

mechanical adv 2021

Οκτώ στα δέκα νοσοκομεία στην Αττική δεν έχουν καμία ΜΕΘ διαθέσιμη, ενώ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βγήκαν ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων προκειμένου να φιλοξενηθούν ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες εκτός από κορωνοϊό.

apostolakis adv 2

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν δεκάδες κρούσματα σε κλειστές δομές του Πειραιά, της Κυψέλης και του Γέρακα πράγμα που σημαίνει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τα νοσοκομεία.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα, οι σκέψεις της κυβέρνησης για άνοιγα του λιανεμπορίου στην 1 Μαρτίου μοιάζουν να είναι ανέφικτες, ενώ όλα δείχνουν ότι το lockdown θα πάρει παράταση τουλάχιστον μια εβδομάδας. Δηλαδή, το άνοιγμα των καταστημάτων, εφόσον όλα πάνε καλά, θα γίνει στις 8 ή ακόμα και στις 15 Μαρτίου.

Φυσικά και αυτές οι σκέψεις θα επανεκτιμηθούν από τους ειδικούς την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει το αν έχουν σταθεροποιηθεί τα κρούσματα ή συνεχίζεται η καθημερινή αύξηση .

Αυτό που τρομάζει πάντως την κυβέρνηση είναι η εικόνα που έχουν οι ΜΕΘ, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και πριν από 15 ημέρες ήταν κατά 100 λιγότεροι οι άνθρωποι που φιλοξενούνταν στα εντατικές. Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να πάρει άλλου είδους μέτρα, όπως για παράδειγμα την μεταφορά των ασθενών σε περιοχές που δεν βρίσκονται στο κόκκινο.

Φυσικά, για το άνοιγμα των σχολείων ούτε λόγος, αφού η κυβέρνηση εμφανίζεται να καίγεται για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, που θα φέρει και την τόνωση της οικονομίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει για το θέμα Λιγνάδη, ενώ παράλληλα ανοικτό παραμένει το ζήτημα της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη.

Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι εάν τελικά η υπουργός αποφασίσει να επιμείνει στην απόφαση της να φύγει από το υπουργείο αυτό σίγουρα θα γίνει μετά την Πέμπτη, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble