ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή 5 Ελλήνων ναυτικών μετά από ένοπλη επίθεση στο Καμερούν

Ένοπλη επίθεση δέχτηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν. Σύμφωνα με το υπουργείο έχουν απαχθεί 8 άτομα, 5 από τα οποία είναι Έλληνες, ενώ ένας Έλληνας έχει τραυματιστεί.
Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, όταν δέχθηκε την επίθεση. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η απαγωγή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απαγωγή Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο, ο οποίος επέστρεψε ασφαλής στην πατρίδα, ενώ αγωνία συνεχίζει να επικρατεί για τους Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν υπο ιδιότυπο καθεστώς “ομηρίας” σε κατασχεμένα πλοία στο Τζιμπουτί.

caffeine adv2020b

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επίθεση στο τάνκερ

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

neratzoulis neo

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button