ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν δομές φροντίδας για ΑμεΑ

Κατόπιν της τηλεδιάσκεψης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, συζήτησε με τους ειδικούς ενδελεχώς τα επιχειρήματα υπέρ της άρσης της αναστολής λειτουργίας των δομών ανοιχτής φροντίδας για ΑμεΑ και, συγκεκριμένα, των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ).

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται άμεσα τις προδιαγραφές λειτουργίας των δομών αυτών (αποστάσεις, δυναμικότητα, εκ περιτροπής λειτουργία, μέτρα προστασίας για τους συνοδούς κ.ά.), προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία της υγείας της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού σε ανοιχτές δομές.

caffeine adv2020b

Ο στόχος είναι τα ΚΔΗΦ και ΚΔΑΠμεΑ να λειτουργήσουν με το νέο αυτό πλαίσιο ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί

neratzoulis neo

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με νομοθετική ρύθμιση στις 30.3.20 εξασφάλισε τη συνέχιση της χρηματοδότησης φορέων που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν παραμείνουν σε αναστολή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ευνοούνται από τις ρυθμίσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button