Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστολή εργασίας | «Καμπάνα» για 10.000 υγειονομικούς

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Με διαφορετικές ταχύτητες η υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να τεθούν σε καθεστώς αναστολής όσοι γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί – Τι αποφάσισαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Η ντρίμπλα των ανεμβολίαστων στο Αγρίνιο για να γλυτώσουν την στέρηση μισθού

Εκκίνηση για την αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς αλλά με διαφορετικές ταχύτητες στη διαδρομή μέσα στο ΕΣΥ, έγινε απο το πρωί της Τετάρτης.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής -απόρροια της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό για την προστασία της δημόσιας υγείας και των ασθενών- αφορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων των εργαζομένων, περίπου 10.000 εργαζόμενους, με την πλειονότητα αυτών να είναι βοηθοί νοσηλευτές, προσωπικό εργαστηρίων, λοιπό προσωπικό.

Η “δαμόκλειος σπάθη” της αναστολής καθηκόντων με επακόλουθο τη στέρηση μισθού και ενσήμων για τη διάρκειά της, μπορεί να επικρέμαται πάνω από ολους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αλλά στην πράξη το μέτρο είχε μερική εφαρμογή.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Οι ανάγκες που καλύπτει κάθε υγειονομική μονάδα στην περιοχή αρμοδιότητας της, οι ελλείψεις επί μέρους κλινικών, εργαστηρίων, τμηματων κάθε νοσοκομείου, η σχέση συνεργασίας που εχει επιτευχθεί μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, διαμορφώνουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία της αναστολής των ανεμβολιαστων εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, η αργή διαδικασία ενεργοποίησης του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής δεν βοηθάει την κατάσταση. Είναι ενδεικτικό ότι η πλατφόρμα για επικουρικό και εμβολιασμενο προσωπικό τριμηνης διάρκειας στα νοσοκομεία, δεν ειχε τεθει σε λειτουργία απο το πρωι της Τεταρτης οπως ειχε εξαγγελθει, προκαλώντας σύγχυση και αντιδράσεις απο ενδιαφερόμενους για τις θεσεις που ανοίγουν λογω της αρνησης υγειονομικών να εμβολιαστούν.

Ειναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο Γεννηματας της Θεσσαλονίκης οι ανεμβολιαστοι εντάχθηκαν κανονικα στο πρόγραμμα του νοσοκομείου, λογω των ελλείψεων που θα προεκυπταν άμεσα.

Zuper Service

Σε άλλα νοσοκομεία οπως στο Αγρίνιο οι εργαζομενοι ακολούθησαν την πλάγια οδο της αναρρωτικής άδειας ωστε να αποφύγουν την αναστολή.

Στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής – οπου βεβαίως καταγράφονται και χαμηλότερα ποσοστά ανεμβολιαστων σε σύγκριση με ρα αντίστοιχα σε νοσοκομείο της περιφέρειας- οι διοικήσεις κρατούν ατύπως στάση αναμονής για το πρωτο 48ωρο εφαρμογής του νόμου και αναμένουν να συνεχιστεί η αυξημένη ροή εργαζομένων προς τα εμβολιαστικα κέντρα που καταγράφηκε την τελευταία εβδομαδα.

Είναι ενδεικτικό ότι στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) απο τους περιπου 3.900 ανεμβολιαστους εργαζόμενους νοσοκομειων και κέντρων υγείας έσπευσαν να εμβολιαστούν οι μισοι μέσα στις προηγούμενες πεντε ημέρες.

Την ίδια στιγμή, σαφες μήνυμα για την κατάσταση που διαμορφώνεται δίνουν και οι υγειονομικες επιτροπες των ΥΠΕ που εξετάζουν τα αιτήματα εξαίρεσης απο τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους που υποβάλλονται.

Στην 1η ΥΠΕ είχαν υποβληθεί ως χθες 640 αιτήματα και είχε απορριφθεί το 85%.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button