ΕΛΛΑΔΑ

Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: 400.000 ιδιοκτήτες οχημάτων είναι παραβάτεςΟύτε 50.000 δεν ήταν τελικά οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων σε σύνολο περίπου 450.000 παραβατών οι οποίοι έσπευσαν να τα ασφαλίσουν μετά την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 30 Απριλίου 2018 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr.Ο μικρός αριθμός των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν αποδεικνύει και έμπρακτα πως η νομοθεσία σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα δεν λειτουργεί και επιπλέον περίπου 400.000 ιδιοκτήτες οχημάτων εξακολουθούν να τα κινούν παράνομα καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη οι περαιτέρω κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων και οι εταιρείες να έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολλούς μήνες στην απελθούσα κυβέρνηση η οποία προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν τόλμησε να ενεργοποιήσει το νόμο αλλά ούτε να πραγματοποιήσει και νέα διασταύρωση ώστε να ανακαλυφθούν οι παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.Επίσης οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές «πάγωσαν» και τα πρόστιμα που προορίζονταν στους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Να υπενθυμίσουμε πως στην τελευταία διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2018, δηλαδή 14 μήνες νωρίτερα, αποκαλύφθηκαν 436.653 οχήματα.

Η νομοθεσία ορίζει ότι οι διασταυρώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο ωστόσο όπως αποδεικνύεται στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν ασχέτως αν αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα με περιπτώσεις όπου οχήματα ανασφάλιστα εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.

Πάντως να αναφέρουμε πως υπήρξε μία άτυπη ενημέρωση πως οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων θα είχαν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019 ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και χωρίς καμία επιβολή προστίμων.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι διασταυρώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι όποτε και θα αναρτηθούν τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων στο Taxisnet.

Οι παραβάτες οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις πρόστιμα είναι:

Πηγή
Newsauto.gr

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close