ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν τα καρτελάκια τιμών στα προϊόντα – Τα 3 στοιχεία που πρέπει να γράφουν

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σχέδιο για νέα καρτελάκια τιμών στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ μετά τις αναφορές πως βιομηχανίες τροφίμων και άλλων προϊόντων προχωρούν σε αυξήσεις, μειώνουν τις ποσότητες και συρρικνώνουν τις συσκευασίες, επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ θα υπάρχει μεγαλύτερη και ενιαία γραμματοσειρά, κάτι που θα ισχύει τόσο στα συσκευασμένα όσο και στα χύμα προϊόντα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο καρτελάκι θα πρέπει να αναγράφεται:

  • Τιμή ανά τεμάχιο / τιμή μετά την προσφορά
  • Τιμή ανά μονάδα βάρους (κιλά)
  • Τιμή ανά μονάδα όγκου (λίτρα)

Σκοπός είναι ακόμα και μικρότερη να είναι η ποσότητα, να έχει την ευχέρεια ο καταναλωτής να αντιληφθεί με ευκολία ποια είναι η τιμή ανά κιλό.

“IN_AND_OUT

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Παπαθανάσης: Επιβάλαμε πρόστιμο

Χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκε δύο καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Mechanical Solutions

Ο Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται στο Καλάθι για εντοπισμό περιπτώσεων με μικρότερες συσκευασίες ή λιγότερο προϊόν.

«Βεβαίως έχει συμβεί και αυτό. Βρήκαμε διαφοροποίηση τιμής, η οποία μετά την αναγωγή σε τιμή μονάδος έφερε μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από ό,τι τον Αύγουστο του 2021, επομένως επιβάλαμε πρόστιμο. Συμβαίνει κι αυτό. Το γνωρίζουμε και το ελέγχουμε. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι περισσότερες αλυσίδες έχουν εναρμονιστεί στις οδηγίες και όπως παρατηρούμε είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις παρατυπιών», είπε.

Και συμπλήρωσε καλώντας τους καταναλωτές να προχωρούν σε καταγγελίες αν εντοπίζουν τέτοια φαινόμενα: «Και μέσα στα Χριστούγεννα συνέβη, στο εορταστικό καλάθι και νωρίτερα και τώρα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και οι καταναλωτές, οι οποίοι γνωρίζουν τα προϊόντα που αγοράζουν, έχουν την ευκαιρία να κάνουν καταγγελία στο 1520 και στο kataggelies.gov.gr».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button