Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσω ανασχηματισμού

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Πληροφορίες μαρτυρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε ευρείες και δομικές αλλαγές – Οι δυσλειτουργίες στη διαχείριση των πυρκαγιών του τελευταίου μήνα το έναυσμα – «Εχω αντιληφθεί πλήρως τις όποιες δυσλειτουργίες και σκοπεύω να τις διορθώσω, δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά οι δομές», δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του – Οι αλλαγές αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας

Σε ρότα ανασχηματισμού κινείται η κυβέρνηση, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες μαρτυρούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε ευρείες και δομικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος το οποίο με λίγες εξαιρέσεις έχει την ίδια μορφή από τον Ιούλιο του 2019.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Εύβοια απετέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το έναυσμα του πρωθυπουργού να κάνει τώρα τις αλλαγές που αρχικώς σχεδίαζε για το τέλος του χρόνου.

Όπως γράφει το «Θέμα» που κυκλοφορεί, ο κ. Μητσοτάκης δηλώσει σε συνομιλητές του ότι έχει αντιληφθεί πλήρως τις όποιες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και σκοπεύει να τις διορθώσει, χωρίς να λάβει υπόψη του ισορροπίες που έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει να μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ή θα κρίνει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν ή να βρεθούν σε άλλα πόστα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του που ξεκίνησε σπουδές στο Yale. Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα γίνει με την υφιστάμενη σύνθεση του οργάνου. Την ίδια μέρα ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά έναν γύρο υπηρεσιακών ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδος, τα οποία μάλλον δεν θα του επιτρέψουν να ανακοινώσει τις αλλαγές και να γίνει άμεσα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ως πιθανότερος χρόνος ανακοίνωσης του ανασχηματισμού τοποθετείται έως τα τέλη της εβδομάδας, καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί αφενός με τον ανασχηματισμό και αφετέρου με τις εξαγγελίες που σχεδιάζει στη ΔΕΘ, την οποία θα εγκαινιάσει στις 11 Σεπτεμβρίου, να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης.  Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του, είναι να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, οι οποίες «θα στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά τον πήχη και κάθε φορά που περνάει από κάτω, όπως ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι έγινε με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις και θα ακολουθούν διορθωτικές κινήσεις που θα πείθουν ότι δεν θα επαναλαμβάνονται εσαεί τα ίδια λάθη».

Zuper Service

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από το επιτελικό κράτος, για το οποίο θεωρεί ότι εκπλήρωσε τον ρόλο του. Ως εκ τούτου δεν θεωρείται πιθανό να γίνουν αλλαγές που θα αφορούν το κυβερνητικό δυναμικό που εδρεύει στο Μαξίμου- άλλωστε η πρόσφατη προσθήκη του Γιάννη Οικονόμου στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου διόρθωσε επικοινωνιακές αρρυθμίες. Από εκεί και πέρα, όλες οι αλλαγές είναι πιθανές και «κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αμετακίνητο».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button