ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην ιδιωτική ασφάλιση με τον ερχομό της ψηφιοποίησης

Επανάσταση στο κλάδο ιδιωτικής ασφάλισης επιφυλάσσουν οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση, εποπτείας επιτρέποντος. Η είσοδος στην νέα ψηφιακή εποχή επιφυλάσσει περισσότερη αυτοματοποίηση και επανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας στο κλάδο. Συγκριτικό πλεονέκτημα αποκτούν οι γνώστες της ψηφιακής αγοράς.

Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey Global Institute η έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στις ΗΠΑ οδηγεί στην αναδιάρθρωση πολλών επαγγελμάτων. Σε ποσοστό μιλώντας, η αναδιάρθρωση θα αγγίξει το 45% των επαγγελμάτων, όπως καταδεικνύεται σε σχετική έρευνα.

Το ποσοστό αυτό δεν εκπροσωπεί με ακρίβεια την δυναμική των αλλαγών στα επαγγέλματα καθώς οι δραστηριότητες διαχέονται μεταξύ τους και διαφορετικές δραστηριότητες θα ακολουθήσουν το δρόμο της αυτοματοποίησης με διαφορετικά ποσοστά.

Εν τούτοις, σημαντικές αλλαγές θα συντελεστούν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των ασφαλειών του οποίου η δυναμική συνάδει με το βηματισμό του συνόλου της οικονομίας.

Στις ασφάλειες, αναμφισβήτητα, θα αλλάξουν με κάποια επαγγέλματα του κλάδου να ενοποιούνται, κάποια να καταργούνται και κάποια να αντικαθίσταται. Η έκταση του φαινομένου εξαρτάται από την διάρθρωση της αγοράς, το μείγμα των προϊόντων και την ικανότητα για αυτοματοποίηση.

Απότομες μεταβολές θα συμβούν σε αγορές που εμφανίζουν κορεσμό, σε αγορές που καταγράφουν πτώση του όγκου παραγωγής ασφαλίστρων. Η θέσει, στην πρώτη γραμμή του μετώπου είναι αυτές των τμημάτων τεχνολογίας. Ακολουθούν τα τμήματα που έχουν σχεδιαστεί για την απονομή προστιθέμενης αξία στην διανομή προϊόντων.

Κάποιες θέσεις θα απαλλοτριωθούν αλλά θα υπάρξουν μηχανισμοί δημιουργίας νέων θέσεων, όπως θέσεις στα εμπορικά τμήματα και στα τμήματα πωλήσεων για την δημιουργία ψηφιακών καναλιών διανομής προϊόντων. Νέες θέσεις προβλέπεται επίσης να δημιουργηθούν και στα τμήματα αναλύσεων με στόχο τον εντοπισμό της ασφαλιστικής απάτης και τους έξυπνους τρόπους αποφυγής της.

Για δουλέψουν όλα αυτά επιτυχώς, οι ασφαλιστικές θα πρέπει να προσλάβουν εργαζόμενους με εξειδίκευση και προσόντα σχετικά με το νέο αντικείμενο της τεχνολογίας, όπως εξειδικευμένους αναλυτές δεδομένων, κατασκευαστές λογισμικού, άριστους γνώστες web τεχνολογίας αλλά και ικανούς ανθρώπους ώστε να μπορούν όλα αυτά να τα μεταφέρουν και να τα κουμπώσουν με τις ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close