Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑκρόπολη: Κανένα έργο για τις πλημμύρες μετά το 2015

Ακρόπολη: Κανένα έργο για τις πλημμύρες μετά το 2015

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Στην παραδοχή ότι το πρόβλημα με τις πλημμύρες στην Ακρόπολη είναι έντονο, προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισημαίνοντας ότι από το 2015 και μετά δεν έγινε κανένα αντιπλημμυρικό έργο.

Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες, η υπουργός είπε ότι το πρόβλημα με τις πλημμύρες στην Ακρόπολη είναι χρόνιο και είναι πιο έντονο, ειδικά από το 2013, όποτε άρχισαν να αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα.

mechanical adv 2021

Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε, επίσης, ότι τότε έγιναν μελέτες και δοθήκαν οι άδειες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ωστόσο από το 2015 και μετά δεν έγινε κανένα έργο.

apostolakis adv 2

Από τον Οκτώβριο του 2019 άρχισε ο σχεδιασμός των νέων έργων στο βράχο της Ακρόπολης και συγχρόνως η πρώτη φάση του υδραυλικού έργου στην ανατολική πλευρά.

Η κα Μενδώνη τόνισε πως υπάρχουν πολύ λίγες διέξοδοι των υδάτων από το βράχο στο δίκτυο της πόλης και το έργο πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην πάνε αυτά τα νερά στην Πλάκα και την Αρχαία Αγορά.

Η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε «για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη πρέπει να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν έργα και αντιπλημμυρικές μελέτες το 2015. Και τώρα που για πρώτη φορά γίνονται πλήρεις υδραυλικές μελέτες και έργα απορροής ενοχλούνται επειδή παράγεται έργο».

Στις αναφορές τις υπουργού αντέδρασε τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για τις πλημμύρες στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυρία Μενδώνη για την διάταξη που προβλέπει τον μακροχρόνιο δανεισμό μουσειακών συλλογών. «Κάνετε τους ντίλερ των ελληνικών αρχαιοτήτων» είπε.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble