ΕΛΛΑΔΑ

Αίγυπτος: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖΤο αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων συνόρων και τη δημιουργία ΑΟΖ.

Η Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει, προσθέτοντας ότι ορίζει μερικώς τις οικονομικές ζώνες των δύο χωρών, σύμφωνα με το Arab News.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην Ελλάδα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου ουσιαστικά ακυρώνει τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε πριν την επικύρωση της συμφωνίας ότι η περιοχή περιλαμβάνει πολλά υποσχόμενα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

swell adv 2021

“Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στις δύο χώρες να προχωρήσουν και να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, ιδίως των πολλά υποσχόμενων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου”, δήλωσε νωρίτερα ο Σούκρι.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Την επόμενη εβδομάδα η κύρωση από την Αθήνα

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα έχει διαμηνύσει σε εταίρους ότι προτίθεται να κυρώσει άμεσα τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή την επόμενη  εβδομάδα, μεταξύ 24-28 Αυγούστου.

Στην δε Γερμανία, η οποία τις τελευταίες ημέρες στέλνει παγίως “σινιάλα” για απευθείας διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας, η κυβέρνηση απαντά: Διάλογος ναι, αλλά υπό κανόνες και προϋποθέσεις, με πρώτη, την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή για την οποία είναι απολύτως υπεύθυνη η τουρκική προκλητικότητα.

Αυτό διαμήνυσε πεντακάθαρα στο πρόσφατο “διάγγελμά” του ο πρωθυπουργός,  στέλνοντας επαναλαμβανόμενο μήνυμα διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμών και απειλών.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button