Europlan

Xaritakis
Debate
ΕΛΛΑΔΑ

«Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» στην Ιεράπετρα

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία: «Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης» (Αgricultural Center for Innovation and Business of Crete) πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιεράπετρα. Τη σχετική πρόσκληση απηύθυναν η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Επιμελητήριο Λασιθίου και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Το «Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης» ή «BIC Κρήτης» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014. Έχει ως καταστατικό σκοπό να καταστεί και να συμμετέχει ως πλήρες μέλος του δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Επιχειρήσεων και Καινοτομίας (EUROPEAN BUSINESS AND INNOVATION CENTER NETWORK -EBN), που ίδρυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνοντας υπ’ όψιν, την αναπτυξιακή και κοινωνική του διάσταση, καθώς και το διεθνή χαρακτήρα του δικτύου.

“IN_AND_OUT

Στους σκοπούς της εταιρείας εντάσσεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, μέσω της τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, αφενός στις υπό ίδρυση και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, του αγροτικού τομέα, της μεταποίησης, του τομέα παροχής υπηρεσιών, του τουρισμού κλπ. και αφ’ ετέρου, των υφισταμένων επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών, που επιθυμούν να αναδιοργανωθούν, με την παροχή ενός πλήρους φάσματος συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των υπηρεσιών, που θα παρέχονται στους συμμετέχοντες και τόνισε την σπουδαιότητα της δημιουργίας του σε μια περιοχή όπου είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος ο πρωτογενής τομέας. Μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του περιφερειακού συμβούλου κ. Νίκου Δασκαλάκη.

Mechanical Solutions

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ιεράπετρα, στην καλλιέργεια και παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, στην προσφορά των παραγωγών της Ιεράπετρας στην εθνική οικονομία τονίζοντας πως παρ’ όλα αυτά δεν απολαμβάνουν εξίσου τα ανταποδοτικά οφέλη που τους αξίζουν

Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό κέντρο που εδρεύει στην Ιεράπετρα και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία σημαντικών φορέων μεταξύ των οποίων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης σημείωσε ότι «ένα τέτοιο Κέντρο θα μπορέσει να δώσει όλες εκείνες τις απαντήσεις ή και λύσεις που για πολλά χρόνια η πολιτεία δεν μπόρεσε να δώσει. Όχι μόνο στον αγροτικό χώρο, αλλά και σε άλλους τομείς. Η συνεργασία όλων αυτών των φορέων με τους αποδέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στις ημέρες μας. Η Ιεράπετρα είναι πρωτοποριακή σε ότι αφορά στις καλλιέργειες και θα πρέπει να στηριχτεί», σημείωσε.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των λοιπών φορέων και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τις επιμέρους λειτουργίες του Κέντρου.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης κ. Β. Καπετανάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κοπανάκης, ο διευθυντής της Παγκρήτιας Τράπεζας του υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα κ. Αποστόλης Ανατολιωτάκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Προϊστάκης, ο κ. Καραχάλιος Δημήτρης και άλλοι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων.

Ανατολή


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button