ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο | Η πόλη με τα ηλεκτρικά ποδήλαταΜε ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον τις βόλτες τους οι κάτοικοι στο Αγρίνιο, ενώ το νέο οικολογικό μέσο ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν όσοι επαγγελματίες θέλουν να διεκπεραιώσουν γρήγορα τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να αγωνιούν αν θα βρουν και πότε μία θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο.

Βασικός στόχος του δήμου είναι να εξοικειωθούν οι πολίτες με την ηλεκτροκίνηση, γι’ αυτό και από το πρωί της Μ. Τρίτης έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 67 ποδήλατα, τα οποία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φθάσουν τα 81.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ταυτόχρονα, η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και της ηχορρύπανσης.

Προκειμένου λοιπόν να υπάρχουν τα κίνητρα για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, έχουν δημιουργηθεί εννέα σταθμοί βάσης, που καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης – στον δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, σε κεντρικές πλατείες και πεζοδρόμους, στα δικαστήρια, στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου, στο αρχαιολογικό μουσείο κ.α. Μάλιστα, υπάρχει μέριμνα και για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αφού δύο από τους προαναφερόμενους σταθμούς διαθέτουν βάση για τα ποδήλατα ΑμΕΑ, καθώς και τον ανάλογο σύγχρονο εξοπλισμό.

swell adv 2021

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν δωρεάν οι πολίτες άνω των 18 ετών, κάθε μέρα, για μία ώρα, από Δευτέρα έως και Σάββατο, ενώ η αυτονομία τους σε ενέργεια επιτρέπει τη χρήση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ποδηλάτων έγινε στο πλαίσιο του 4ου έργου του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός του έφθασε τις 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών βάσης. Συγκεκριμένα, οι σταθμοί βάσης διαθέτουν αυτόνομες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για τη φόρτιση των ποδηλάτων, ενώ σε περίπτωση που δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, υπάρχει πρόβλεψη για την επαναφόρτισή τους με ρεύμα. Παράλληλα, μέσα στους σταθμούς, οι οποίοι θα κλειδώνουν τις βραδινές ώρες, υπάρχουν ηλεκτρονικές βάσεις ασφάλισης για τα ποδήλατα, καθώς και συστήματα wi-fi spot για την εξυπηρέτηση των δημοτών και info-kiosk για την ενημέρωσή τους.

Μιλώντας ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε πως «πρόθεσή μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να αποκτήσουν μια πιο φιλική στάση προς το περιβάλλον».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button