Ελλάδα

ΑΕΙ | Οι ρυθμίσεις είναι δύσκολο να εφαρμοστούν

Μεταξύ των προϋποθέσεων για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ (ΦΕΚ 4406/Β/24-9-2021) είναι οι φοιτητές «να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test)».

Συνεπώς, ανεμβολίαστος φοιτητής με αρνητικό τεστ μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα σε μικρού εξαερισμού αίθουσα ή αμφιθέατρο με πληρότητα 100%, δηλαδή σε πρακτικά μηδαμινή φυσική απόσταση από τους παρακαθήμενους συμφοιτητές του. Είναι γνωστό ότι παρατεταμένη γειτνίαση, ακόμη και με μάσκες, ευνοεί τη μόλυνση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα, ορίζεται ότι «τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (φοιτητικά εστιατόρια, κυλικεία κλπ) που βρίσκονται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. λειτουργούν σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα και τους ειδικότερους όρους λειτουργίας που ισχύουν στον τομέα της εστίασης».

Συνεπώς, ο ανεμβολίαστος φοιτητής με αρνητικό τεστ μπορεί μεν να πάρει τον καφέ ή το φαγητό του, αλλά δεν μπορεί να παραμείνει εντός του κυλικείου ή του εστιατορίου, δηλαδή πρακτικά στον ίδιο χώρο του πανεπιστημίου με συμφοιτητές του που πριν από λίγο καθόταν δίπλα-δίπλα στο αμφιθέατρο.


Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό και παρόμοια μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν. Οι υπερ-ρυθμίσεις εύκολα γράφονται στο χαρτί, αλλά σπανίως εφαρμόζονται. Αν τα πράγματα πάνε καλά, ξέρουμε ποιοι θα διεκδικήσουν τη δόξα. Αλλά αν, ο μη γένοιτο, υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button