ΕΛΛΑΔΑ

Aegean: Υπεγράφη η συμφωνία-μαμούθ για 42 αεροσκάφη

Παρουσία πλήθους επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου υπεγράφη η μεγάλη συμφωνία του ομίλου της Aegean για την παραγγελία των 30 με δικαίωμα για επιπλέον 12 αεροσκάφη από την Αirbus, αξίας καταλόγου έως 5 δισ. ευρώ.

Γιάννης Δραγασάκης, Χρίστος Σπίρτζης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Στέφανος Μάνος, Mιχάλης Σάλλας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Θεόδωρος Φέσσας, Απόστολος Ταμβακάκης, Οδυσσέας Αθανασίου, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Λασκαρίδης, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιώργος Περιστέρης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Χάρης Δαυίδ, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιώργος Βερνίκος, Τζίνα Μαμιδάκη, Γιώργος Βερνίκος, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φορέων και Ενώσεων της χώρας αλλά και πολλοί ακόμη επιχειρηματίες ήταν, μεταξύ άλλων, αυτοί που έδωσαν το «παρών» στην επίσημη τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Βάση της Aegean στο Ελ. Βενιζέλος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κατέστη εφικτό τελικά να παραβρεθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Μεγάλος απών ο εκλιπών ιδρυτής του ομίλου Θεόδωρος Βασιλάκης: «Το όραμα ενός έγινε το όραμα όλων μας και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε αυτό το όραμα στο δρόμο που μας άνοιξε ο εμπνευστής μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο βίντεο – αφιέρωμα για τον άνθρωπο που το 1999 έκανε το μεγάλο βήμα, θέτοντας τα θεμέλια για τη μεγαλύτερη σήμερα ελληνική αεροπορική εταιρεία.

«Η συμφωνία αφορά έως 42 αεροσκάφη. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 13 χρόνια που επενδύουμε σε νέα αεροσκάφη. Υλοποιούμε μία νέα επένδυση που θωρακίζει την εταιρεία μας
και αυξάνει την ανταγωνιστικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, προσθέτοντας ότι η Aegean είναι ένα σημαντικό μέρος της εθνικής υποδομής της χώρας.«Το ταξίδι της Αegean ξεκίνησε με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα. Από την πρώτη στιγμή της Aegean επιλέξαμε να δώσουμε το δικό μας ποιοτικό στίγμα. Η Aegean χτίστηκε με πίστη στην Ελλάδα που υποστηρίζουμε έμπρακτα, ξεκινώντας από την εικόνα που δίνουμε μέσα από το ταξίδι, την προβολή των προορισμών, την προώθηση τοπικών προϊόντων κ.τ.λ. συνεισφέροντας παράλληλα 350 εκατ. ευρώ στα ετήσια έσοδα του Δημοσίου. Κάθε ένα ευρώ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι και μέτοχοί μας γίνονται 3 ευρώ για το Δημόσιο.

Κάθε ένα αεροπλανο επιπλέον που προστίθεται στο στόλο μας μεταφράζεται σε 6,5 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο και 90 επιπλέον θέσεις εργασίας. Σήμερα επενδύουμε στην πιο επιτυχημένη οικογένεια αεροσκαφών παγκοσμίως που θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε πιο μακρινούς προορισμούς. Το κύριο συστατικό της επιτυχίας μας παραμένουν οι άνθρωποι του ομίλου, πάνω από 3.100 εργαζόμενοι που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την εταιρεία».

Νέα επένδυση 30 εκατ. ευρώ

Ο κ. Βασιλάκης ανακοίνωσε και μία ακόμη νέα επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ στην περιοχή του Ελ. Βενιζέλος για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού κέντρου με ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων, που θα παρέχει τεχνική εκπαίδευση για τα πληρώματα πιλότων και πληρώματα καμπίνας.

«Για να δώσουμε μια πιο γρήγορη πνοή, ξεκινάμε ένα νέο πρόγραμμα υποτροφιών σε 100 υποψήφιους πιλότους για την επόμενη διετία», επεσήμανε ο ίδιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς: «Χρειάζεται το κατάλληλο πλαίσιο ως προς την λειτουργία και την ποιότητα των υποδομών, την ανταγωνιστικότητα τελών, τη διαμόρφωση φορολογικού πλαισίου και του ΦΠΑ, το ύψος των εισφορών στην εργασία. Ο βαθμός της ανάπτυξης συναρτάται και από αυτό το πλαίσιο.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης: «Σήμερα υπογράφουμε μία πολύ σημαντική συμφωνία με την Airbus, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο ανάπτυξης. Με τη νέα συμφωνία και τη νέα τεχνολογία των αεροσκαφών μειώνεται το λειτουργικό μας κόστος, απαραίτητη προϋπόθεση μέσα στο ανταγωνιστικό πλαίσιο όπου δραστηριοποιούμαστε.

Η συμφωνία αφορά την παραγγελία 30 έως 42 νέα αεροσκάφη, ένα ακόμη μεγάλο ορόσημο για την Aegean, με την οποία αναβαθμίζεται η εικόνα της χώραςμας στο εξωτερικό. Παράλληλα, εγκαινιάζουμε μία νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, ενισχύοντας τις δυνατότητες μας με ένα νέο εκπαιδευτικό κέντρο 12.000 τ.μ. που θα ολοκληρωθεί μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Ταυτόχρονα από σήμερα και μέχρι την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κέντρου ξεκινάμε το πρόγραμμα υποτροφιών για την περίοδο από το 2018 έως το 2019, μία σημαντική πρωτοβουλία αν ληφθεί υπόψη ότι το συνολικό κόστος για την εκπαίδευση ενός πιλότου ανέρχεται από 75.000 έως 80.000 ευρώ».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus κ. Τom Enders ανέφερε ότι η 22η Ιουνίου είναι «μία καλή μέρα για την Ελλάδα μετά και τα νέα από τις Βρυξέλλες και σίγουρα μία πολύ καλή μέρα για την Aegean», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρο της Aegean ως έναν «πολύ καλός διαπραγματευτή».

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close