Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΆδωνις Γεωργιάδης | Τι είπε για τον Τουρισμό και την Εστίαση

Άδωνις Γεωργιάδης | Τι είπε για τον Τουρισμό και την Εστίαση

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή, στην εκπομπή Καλημέρα και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, σχολίασε την επικαιρότητα, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στον Τουρισμό και την Εστίαση.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε:

mechanical adv 2021

Για τη λειτουργία του λιανεμπορίου:

apostolakis adv 2

«Οι πρώτες δύο μέρες έχουν κινηθεί σωστά, τα μέτρα έχουν τηρηθεί, έχουμε κάνει πάρα πολλούς ελέγχους, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω δημοσίως να εξάρω όλο τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, τους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες καθώς η εικόνα των δύο πρώτων ημερών είναι εικόνα ευταξίας και ευρύθμου λειτουργίας της αγοράς. Αν συνεχίσουμε έτσι, όλα θα πάνε καλά».

Για τη λειτουργία των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα:

«Πράγματι, οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη και στην Αχαΐα βρέθηκαν σε μία πολύ μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη. Στο μέτρο που αυτό είναι δική μου ευθύνη, ως αρμοδίου Υπουργού, τους ζητώ συγνώμη. Το να υποστηρίζει κάποιος βάσιμα ότι η κυβέρνηση είχε κάποιο συμφέρον να κλείσει κάπου καταστήματα είναι σχεδόν κωμικό».

Για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων:

«Από την περασμένη εβδομάδα ήταν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, κυρίως διότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν αγοράσει μηχανήματα ιονισμού αέρα, έχουν βάλει σεκιούριτι σε εισόδους, έχουν γενικά μεγάλη τήρηση μέτρων. Το δικό μας αίτημα είναι να ανοίξουν, αν φυσικά η επιτροπή το επιτρέψει».

Για το ενδεχόμενο μετακινήσεων το Πάσχα:

«Mε την κατάσταση της πανδημίας ως έχει σήμερα και με την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στους εμβολιασμούς και στα self test, το να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει τρεις εβδομάδες μετά είναι σαν να μιλάμε για το 2050. Σε λίγες μέρες, όταν θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα των πραγμάτων, θα μπορούμε να το συζητήσουμε».

Για την εστίαση:

«Εμείς δουλεύουμε ως Υπουργείο Ανάπτυξης και ήδη κάναμε τις σχετικές κοινοποιήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμά μας αναφορικά με την επιδότηση της επανεκκίνησης της εστίασης. Πιστεύω ότι μέχρι τις 10 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για να μπορούν οι επιχειρήσεις της εστιάσεως να μπουν, να κάνουν την αίτηση και να πάρουν τα χρήματά τους άμεσα για την επανεκκίνηση».

«Σίγουρα θα ήταν πάρα πολύ καλό και για την τουριστική μας βιομηχανία, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός να ανοίξουν τα εστιατόρια. Αυτό όμως θα το εξετάσουμε πάλι με την Επιτροπή και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Για τα self–tests και τις αντιδράσεις:

«Δεν έχω ασχοληθεί με το τεχνικό σκέλος των self–testsπαρά μόνο με τη διαδικασία των διαγωνισμών και τα χρήματα. Όλα αυτά ήταν γνωστά, αναρτημένα στον διαγωνισμό. Δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία. Η διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού, της αγοράς και της διανομής των selftests και της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα δικά μου μάτια φαντάζει σαν θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Όλα κύλησαν ρολόι. Το ελληνικό κράτος κινήθηκε με ρυθμούς που εγώ δεν πίστευα ότι μπορούσε να έχει».

«Οι φαρμακοποιοί, αυτή τη στιγμή, είναι συνεργάτες του κράτους σε μια μεγάλη προσπάθεια. Τους σέβομαι, τους υπολήπτομαι. Η Κυβέρνηση –κατά τη γνώμη μου σωστά– θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα ότι η Ελλάδα έχει 12.000 φαρμακεία, τα περισσότερα σε όλη την Ευρώπη. Κάποτε αυτό μας έλεγαν ότι είναι μειονέκτημα, τώρα στην πανδημία μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

«Εμπιστευόμαστε τους φαρμακοποιούς, είναι και αυτοί λειτουργοί της υγείας και ενδιαφέρονται όσο όλοι μας να νικήσουμε την πανδημία. Σε αυτή τημάχη κατά της πανδημίας θα βάλουν και αυτοί πλάτη, όπως όλοι μας, στο μέτρο του εφικτού».

Για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας:

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες μέρες, ιδιαίτερα μετά τις 15 Απριλίου, και με την τεράστια πρόοδο που κάνει η χώρα μας στους εμβολιασμούς, όπου σπάμε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο πια κάθε μέρα, είναι λίαν πιθανό να δείτε μια ραγδαία αποκλιμάκωση της πανδημίας. Το ότι περνάμε κάθε μέρα πια το ρεκόρ των 60.000 εμβολιασμών, είναι μια εθνική μας επιτυχία».

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble