ΕΛΛΑΔΑ

51 θάνατοι σημειώθηκαν μέχρι και χθες από την επιδημία της γρίπης

Σε διάστημα οκτώ ημερών από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου η θνησιμότητα λόγω γρίπης σημείωσε θλιβερό ρεκόρ. Εχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ενώ συνολικά από τον περασμένο Δεκέμβριο η μοιραία λίστα της εφετινής επιδημίας αριθμεί 51 άτομα.

Μέχρι και την Πέμπτη Φεβρουαρίου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είχε καταγράψει 196 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά τα 181 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30 – 40 έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι νεότεροι βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ εντός 7 ημερών και οι ηλικιωμένοι ίσως και ποτέ…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους 51 νεκρούς της γρίπης, οι δέκα δεν νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πολύ απλά επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη κρεβάτι σε καμία ΜΕΘ!Αναμονή ζωής ή θανάτου για ένα κρεβάτι στην Εντατική

Κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30 – 40 έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι νεότεροι βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ εντός 7 ημερών και οι ηλικιωμένοι ίσως και ποτέ.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close