ΕΛΛΑΔΑ

13033: Αδύνατος ο κόφτης στα SMSΓια τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης», καθώς όπως εξήγησε δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε η δυνατότητα. Μάλιστα, όπως σημείωσε, τα SMS είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις πρώτες μέρες. «Αλλά για να έχουμε ακριβή εικόνα των μετακινήσεων, θα πρέπει να ξέρουμε και πόσες φόρμες τυπώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους», κατέληξε.

Επιπλέον ανακοίνωσε το τέλος του φαξ στο δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου του 2021.Όπως σημείωσε η μέθοδος αυτή ίσχυε από το 1997 και ήρθε η ώρα να καταργηθεί. «Το φαξ εκτός από το γεγονός ότι είναι κοστοβόρο μέσο, καθώς πρέπει να αγοράζεις χαρτί, μελάνι κλπ, δε δίνει και την ποιότητα της εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης. Επίσης, με τα e-mail η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη κι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργαντάς έχει στείλει ήδη εγκύκλιο στις υπηρεσίες του Δημοσίου για τις αλλαγές που επίκεινται και προβλέπουν:

1)την προμήθεια scanner για ψηφιοποίηση εγγράφων που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες στο αρχείο τους

swell adv 2021

2)διάθεση υπηρεσιακού e-mail στα στελέχη των δημόσιων φορέων

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

3)διάθεση του e-mail σε εμφανές σημείο στη ιστοσελίδα του κάθε δημόσιου φορέα

4)κατάργηση διακίνησης εγγράφων μέσω fax και στην επικοινωνία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button